Разследване на Европейската прокуратураПри търговията между България и Франция престъпниците

...
Разследване на Европейската прокуратураПри търговията между България и Франция престъпниците
Коментари Харесай

Разбиха банда за пране на пари от лимузини

Разследване на Европейската прокуратура
При търговията сред България и Франция нарушителите скрили 11 млн. евро от ДДС 

Участвали са сътрудници на ГДБОП и следователи от Национална следствена служба

Организирана незаконна група, търгувала с първокласни коли, е разкрита при следствие на Европейската прокуратура, оповестиха от службата, ръководена от Лаура Кьовеши.

Бандата работила в няколко страни от Европейския съюз от 2018 година Нанесени са вреди на бюджета на Европейски Съюз от към 11 млн. евро, защото за лимузините не е било плащано Данък добавена стойност. През ръцете на измамниците за последните 5 години са минали над 200 скъпи коли, считат проверяващите.

В Париж е имало обиски през юни, извършени благодарение на френската Служба за финасови правосъдни следствия. Във вторник и сряда тази седмица сътрудници на ГДБОП и следователи от Националната следствена работа са претърсили обекти в София, Варна и търновското село Виноград. Иззети са документи, фактури, злато и 73 000 евро в брой.

Към момента не се оповестява за арестувани членове на незаконната група или повдигнати обвинявания. Не е ясно дали вероятно дело ще бъде водено пред съдилищата у нас или във Франция. Европейската прокуратура е самостоятелна от локалните правоохранителни органи и работи по следствието, наказателното гонене и осъждането на закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР