Разширяват капацитета на Химико-токсикологичната лаборатория на Военномедицинска академия /ВМА/, за

...
Разширяват капацитета на Химико-токсикологичната лаборатория на Военномедицинска академия /ВМА/, за
Коментари Харесай

Разширяват капацитета на Химико-токсикологичната лаборатория на ВМА

Разширяват потенциала на Химико-токсикологичната лаборатория на Военномедицинска академия /ВМА/, с цел да могат да се вършат повече бързи проби за алкохол и опиати на водачите.

За задачата следва да бъде закупена нова инсталация , а броят на експертите в нея да бъде повишен. Служителите също по този начин ще работят на три смени , в 24-часов режим. За задачата ще бъдат назначени и нови експерти. 

Това стана ясно след среща на управлението на болница с премиера акад. Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев , които посетиха лабораторията и се срещнаха на място с нейните опциите и размер на активност.

Звеното е водещо в цялата страна в региона на съдебно-токсикологичната експертиза , осигуряваща проучванията за приложимост на алкохол и наркотични субстанции при водачи.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски съобщи, че все още има з абавени към 900 проби , които са насъбрани от 25 април до момента.

„ Надяваме се, че с разширение потенциала на двете ни лаборатории в София и Варна ще се оправим относително бързо “.

В столичната лаборатория сега се обработват към 50 проби седмично , като задачата е те да бъдат увеличени най-малко три пъти. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР