Разширяване на подкрепата за бежанците от Украйна, Сирия, Афганистан и

...
Разширяване на подкрепата за бежанците от Украйна, Сирия, Афганистан и
Коментари Харесай

Пенчо Милков подписа меморандум за сътрудничество с Върховния комисариат на ООН за бежанците

Разширяване на поддръжката за бежанците от Украйна, Сирия, Афганистан и други страни, даването на сериозни услуги за оказване на протекция и филантропична помощ и задълбочаване на опциите за съдействие и улеснение координацията сред институциите са част от задачите, заложени в меморандума, който Община Русе подписа с представителството на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България (ВКБООН).

Документът бе подписан от кмета Пенчо Милков и Седа Кузуджу – представител на ВКБООН в България. На срещата участваха още доктор Мария Шишева - помощник по закрилата и Борис Чеширков – консултант „ Комуникации “ в комисариата.

 

Кузуджу акцентира, че Русе е ситуиран в гранична зона с динамични процеси. Тя поздрави общинското управление за няколкото знакови начинания, проведени в поддръжка на бежанци, и в тази връзка е желанието ѝ за взаимна работа. 

 „ Когато рецесиите настъпиха в Русе, бяхме принудени сами да сътворяваме проект за деяние. Затова смятам, че съглашението няма да остане просто формален документ, а действителна основа за взаимна поддръжка и оперативна активност в другите обстановки “, акцентира кметът.

 Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците /ВКБООН/ е профилиран орган на Организацията на обединените народи, основан с Резолюция 319 (IV) на Общото заседание на Организацията на обединените народи от 3 декември 1949 година Той управлява и координира дейностите за интернационална протекция и общественото подкрепяне на бежанците. ВКБООН е се задача да избавя човешки животи, да пази правата и да построява по-добро бъдеще за бежанци, принудително изселени общности и лица без поданство. Организацията е два пъти притежател на Нобелова премия за мир – през 1954 и 1981 година

 

Подписаното съглашение ще бъде импортирано за утвърждение от Общински съвет Русе като изключителна точка на идното съвещание на 13 юли.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР