„Разрушаването на монумента край НДК е кощунство. Събарянето на Войнишкия

...
„Разрушаването на монумента край НДК е кощунство. Събарянето на Войнишкия
Коментари Харесай

Паметникът пред НДК: За и против

„ Разрушаването на монумента край НДК е светотатство. Събарянето на Войнишкия монумент също е светотатство, само че едно светотатство не се поправя с второ”, разяснява в студиото на „ Тази сутрин” Михаил Димов от гражданската самодейност „ За опазване на паметника „ 1300 години България”.

„ Някой се пробва да внуши, че има грандиозно разделяне измежду жителите. Ние стоим зад възобновяване на Войнишкия мемориал, водени най-много от морални съображения”, съобщи в отговор Димитър Петров от Сдружение за възобновяване на мемориала на Първи и Шести пехотен полк.

„ Държавата България унищожава монумент на страната България, отдадена на нейната хилядолетна история, издигнат с парите на българите”, уточни Димов.

По думите на съперника му Петров не може това да е монумент на страната България, издигнат на мястото на хулигански изнесените с багери паметни плочи на бойците от Първи и Шести пехотен полк.

Тази вечер поддръжниците на запазването на паметника пред НДК още веднъж ще се съберат на проява. В анонса за митинга си те се разграничиха от палежа на крана, който трябваше да демонтираше паметника.

Според проверяващи обаче водещата версия за станалото в нощта против неделя е някой от поддръжниците на реставрацията на паметника, а не на неговото срутване, да е запалил крана.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР