Разрушаването на Кримския мост, през който руските окупатори транспортират военна

...
Разрушаването на Кримския мост, през който руските окупатори транспортират военна
Коментари Харесай

Войната: Взривът на Кримския мост е не само логистичен, а и имиджов проблем за Русия

" Разрушаването на Кримския мост, през който съветските окупатори транспортират военна техника за армията си, е тактическа нужда за деокупацията на Южна Украйна. " Това а някои съветски медии го цитират в смисъл, че унищожаването на моста става цел №1 едно за Киев. Според ген. Марченко тази цел може да се реализира с ракети с обхват до 300 километра, като разяснява, че точно с помощта на моста Русия обезпечава прехвърлянето на запаси и жива мощ, техника и въоръжение на окупаторите.

Едно денонощие след гърмежа на Кримския мост в събота рано сутринта Украйна публично не поема отговорност за него, само че не крие задоволството си. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че реакцията на Киев на разрушаването на гражданска инфраструктура " свидетелства за неговия терористичен темперамент ".

Със сигурност детонацията и разрушаването на част от моста е освен логистичен, само че и тежък имиджов проблем за Русия. Експлозията на Кримския мост се случи единствено ден откакто съветският президент Владимир Путин навърши 70 години, това е унизително проваляне за Путин, което обаче би могло да го предизвика към " повишение на залозите " във войната, отбелязва Асошиейтед прес.

В 6:07 часа рано сутринта локално време в събота избухна детонация на моста свързващ Таманския полуостров с нелегално анексирания от Русия през 2014 година Крим. Официалната версия на съветските управляващи е, че на автомобилната част на моста е избухнал товарен автомобил след което се е запалила влакова комбинация, формирана от цистерни с гориво. Тя се е движела в посока Крим по железопътното трасе на моста. По данни на съветските управляващи починали са трима, един от които водачът на камиона, а на фрагменти в обществените мрежи ясно се виждат рухнали два сектора от едното пътно трасе. Това, което се намира по-близо до жп линията и по което се прави придвижването в посока Кримския полуостров, очевидно е цяло.
Реклама
Очевидно в тази ситуация не е употребявано авиационно оръжие, а някои специалисти разясняват, че евентуално става въпрос за бомби, заложени под моста и активизирани по едно и също време. Според тях няма по какъв начин сходен гърмеж и провали да са породени единствено от един камион, различен е въпросът по какъв начин той е бил пропуснат при инспекциите от съветските сили за сигурност.

След гърмежа ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов упрекна " украинските вандали ".
Реклама
Официална Украйна не признава, че има връзка с гърмежа, въпреки в първите изказвания на представителите на украинските управляващи да проличава нотка на празненство. Без въобще да загатва гърмежа в постоянното си вечерно послание в събота, Зеленски беше повече от явен в нещо като коментар на времето: " през днешния ден беше добър и най-вече безоблачен ден на територията на нашата страна. За страдание в Крим беше облачно ".

Същевременно, светникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че гърмежът и пожарът на Кримския мост са резултат на спора сред съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) и частните военни компании, от една страна, и министерството на защитата и генералния щаб на Русия, от друга. По всичко проличава, че взривилият се камион се е качил на моста от съветската страна, тъй че отговорите би трябвало да бъдат търсени точно в Русия, изяснява той. Според него всичко сочи съветска диря - логистиката на детонацията, синхронизирането с ешелона с гориво и мащабът на заличаванията. Според Подоляк, това е начало на огромни отрицателни процеси в Русия и огромни спорове измежду съветските спецслужби в разултат на военните провали и търсенето на провинен за тях.
В Киев се появи арт творба със фотография на опустошения мост и по броя на усмихнатите хора, които си вършат селфи с нея, се вижда, че хората тържествуват. Източник: Reuters
Взривът на кримския мост идва в миг, когато. Съоръжението е съществена артерия във веригата за доставки на Москва към фронта на нашествието ѝ в Украйна - и към самата анексирана Кримска територия. Изваждането му от заставам би я прекъснало и затруднило съветските сили.
В събота вечерта съветският президент Владимир Путин подреди на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на страната да поеме ограниченията за сигурност и защитата на следи основната връзка към окупирания полуостров.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР