Разривът между бившите вече коалиционни партньори Продължаваме промяната и ИТН

...
Разривът между бившите вече коалиционни партньори Продължаваме промяната и ИТН
Коментари Харесай

ИТН обвини Продължаваме промяната, че се опитват да купят техни депутати

Разривът сред някогашните към този момент съдружни сътрудници " Продължаваме промяната " и Има Такъв Народ се задълбочава. От партията на Слави Трифонов упрекнаха премиера Кирил Петков, че се пробва да притегли част от техните депутати. Той отговори, че ще продължи да води диалози с всеки народен представител, който има отговорност към страната и че има депутати, които ще изберат България пред своя партиен водач.

Първа за диалозите сред Кирил Петков и депутатите на Има Такъв Народ алармира в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева.

" Снощи късно Кирил Петков се е обадил на нашия народен представител Кирил Симеонов, с цел да го убеждава да премисли държанието си. Аз не одобрявам подобен морал. Това не е морал за мен ", сподели Ива Митева.

За срещата описа и Кирил Симеонов, който изясни, че нощес след бюджетната комисия е бил потърсен от премиера и е отишъл самият той в офис на компания на Петков.

" Вчера получих позвъняване от господин Кирил Петков с молба да се забележим. След което имахме къса среща, на която той не ми е предложил безусловно нищо, изцяло съм прям, нито постове, нито пари или всевъзможни такива работи. Просто си поговорихме и ми сподели, че в случай че мога да си премисля позицията, да не хвърляме страната в безпорядък ", съобщи Кирил Симеонов от Има Такъв Народ.

" Кирил Петков е Татяна Дончева в панталон. Тя оферираше 500К, той предлага ярко бъдеще, и в двата разновидността за мен е корупция. Да, Кирил Петков е приказвал с наши депутати, освен с един ", съобщи Тошко Йорданов.

Симеонов увери, че няма да промени мнението си и да се отдели от Има Такъв Народ. Вчера депутатите от бюджетната комисия към Народното събрание не съумяха да одобряват актуализацията на държавния бюджет, тъй като не им доближиха гласове. Срещу бюджета гласоподаваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, Има Такъв Народ бяха въздържали се.

Евентуалната среща сред премиера и депутата от Има Такъв Народ разяснява и водачът на парламентарната група на " Продължаваме промяната ".

" Не мога да разясня дали е неистина, дали е имало среща. Не се споделям Кирил, тъй че не съм бил нито от едната, нито от другата страна на тази среща. Предполагам, че може да е имало среща, не мога да потвърдя, в действителност ", съобщи Андрей Гюров.

Коментар на случая направиха и от опозицията.

" Смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция, само че в действителност се оказа, че те се ненавиждат между тях и то извънредно доста. Така че за нас остава учудването за това по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада с взаимни обвинявания в корупция ", съобщи Деница Сачева от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Минавайки през Народното събрание през днешния ден оставката си на министър на спорта подаде и Радостин Василев.

" Това, което е поискано от водача, това се случва ", съобщи Радостин Василев, министър на спорта в оставка.

Първи оставката си подаде строителния министър Гроздан Караджов, който се надява тя да бъде прегледана по-бързо.

" Надявам се час по-скоро, нямам информация обаче. Конситтуцията повелява да работя до момента в който различен човек не бъде определен от мойто място ", съобщи Гроздан Караджов, министър на районното развиване в оставка.

Оставка следва да подадат и останалите двама министри на Има Такъв Народ - на външните работи Теодора Генчовска и на енергетиката Александър Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР