Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на

...
Разрастването на мрежата от бензиностанции е сред основните цели на
Коментари Харесай

"ЕКО България" купува 12 бензиностанции от "България лизинг"

Разрастването на мрежата от бензиностанции е измежду главните цели на ЕКО.

© Надежда Чипева Още по тематиката
" ЕКО България " ще разшири веригата си от бензиностанции

Веригата ще бъде разширена, първоначално до 100 обекта, при 86 в този момент.
13 юли 2017
" Лукойл " може да не продаде българския си бизнес

Генералният шеф на " Лукойл България " Валентин Златев пред " Капитал "
7 апр 2017

" ЕКО България " ще купи 12 бензиностанции от " България лизинг ", стана ясно от обществения указател на Комисията за защита на конкуренцията. Досега обектите също се употребиха от веригата. За " Капитал " от ЕКО обясниха, че решението за придобиването е взето, тъй като компанията ще продължава да се стреми да усъвършенства представянето си на пазара, което е част от капиталовата тактика и проектите за развиване.

От сдружението отхвърлиха да дадат коментар за цената на договорката. На въпрос дали се обмисля разрастването на веригата бензиностанции от ЕКО дадоха отговор: " Пазарната агресия е главен приоритет на сдружението, която включва и разкриване на нови обекти, реновиране на съществуващи, обогатяване на портфолиото от артикули и възстановяване качеството на обслужване. " Няма информация и в кои градове са обектите.

Към момента ЕКО има 86 бензиностанции и 4 петролни бази в страната, а от компанията обявиха, че имат желание да доближат до 100 обекта в близко бъдеще, само че не се ангажираха със период.

Изпълнителният шеф на " ЕКО България " Алексис Атанасопулус съобщи дефинира разширението на мрежата от бензиностанции като " натурален развой на развиване ", посредством който се стремят да ръководят наличните запаси по най-хубавия метод.

През юли в София беше и изпълнителният шеф на гръцката петролна компания Hellenic Petroleum, която управлява ЕКО, Григорис Стергюлис във връзка 15 години от основаването на веригата бензиностанции. Тогава той съобщи, че е окуражен " ЕКО България " да стане водач на пазара за горива в страната и акцентира, че това включва нарастването на броя на бензиностанциите, както и на предлаганите услуги в тях. На публична конференция тогава Стергюлис сподели, че пазарът в България е извънредно значим за петролната компания. Hellenic Petroleum има 52 компании и оперира в България, Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия и Кипър.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР