Разраства се скандалът с незаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки и

...
Разраства се скандалът с незаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки и
Коментари Харесай

Гръцки „завод за раждания“: Използвани са българки за сурогатни майки

Разраства се абсурдът с противозаконни осиновявания , донорство на яйцеклетки и привидни инвитро процедури, осъществявани на остров Крит в Гърция. Сред експлоатираните дами имало и българки, показват локалните медии.

Днес арестуваните по случая са изправени пред прокурора в град Ханя на острова. Разследването до момента удостовери, че задържаните са правили търговия с яйцеклетки, оплождане инвитро и осиновяване на бебета . Клиентите са били от разнообразни страни в света. Цената е достигала до 120 хиляди евро.

Местен електронен уебсайт разказва местата, където са държани експлоатираните дами, като „ дупки “. Сред тях има и дами от България . Това са дами в уязвимо състояние, употребявани като донори на яйцеклетки и сурогатни майки , оповестяват от полицията.

За началник на незаконната група се сочи гинеколог от Крит , като обвинени за присъединяване са още осем лица. Арестуваните са упрекнати в няколко тежки закононарушения .

Във връзка със абсурда министърът на опазването на здравето уволни ръководителя на Националната работа за асистирана репродукция. Разследването продължава .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР