Разработвайки най-новите хиперзвукови оръжия, Русия изпраща ясен сигнал към света

...
Разработвайки най-новите хиперзвукови оръжия, Русия изпраща ясен сигнал към света
Коментари Харесай

France 2: Хиперзвуковите разработки на Русия бележат началото на нова надпревара във въоръжаването

Разработвайки най-новите хиперзвукови оръжия, Русия изпраща явен сигнал към света за началото на нова конкуренция във въоръжаването, смята France 2. В арсенала на Москва към този момент можете да намерите ракетната система " Авангард ", която може да порази всяка цел на планетата, както и ракетата „ Циркон “, която не се вижда на радарите за Противовъздушна отбрана.

В момента Русия разполага с най-малко два типа хиперзвукови оръжия. Първият е планиран да носи нуклеарен капацитет и има способността за поразяване на всяка цел на планетата. " Авангард " - както го назовават - наподобява на класическа балистична ракета с дължина 27 метра. В обтекателя на главата й обаче има планер, тип дрон с дължина 5 метра. Изстрелян от ракетата, този композитен планер може да лети със скорост до 27 000 километра в час в горните пластове на атмосферата, защитаван от термична отбрана от нагретия до 2000 градуса по Целзий въздух.

Ако класическата ракета се издигне във въздушното пространство, и следва крива, която вражеската противовъздушна защита може да предвижда, " Авангард " остава на по-малка височина. Може да се разпростира /завива/, да трансформира курса, тъй че точката на прикосновение е невероятно да се планува. Авангард съчетава феноменалната скорост на ракета с маневреността на дрон, което прави системите за прихващане безполезни. " Авангард " може да носи нуклеарен заряд, който е 130 пъти по-мощен от бомбата, хвърлена над Хирошима.

Русия също по този начин е създала и внедрила хиперзвукови ракети с по-малък обхват на деяние като 11-метровия „ Циркон “. Изстрелян от подводница или транспортен съд, той е предопределен за потапяне на самолетоносачи или заличаване на други цели, които се намират в радиус от хиляда километра. Съобщава се, че скоростта му доближава 9 Маха, или 11 000 километра в час - задоволително, с цел да образува облак от прегрят въздух, заради което е съвсем незабележим на радар и оставя единствено няколко секунди за реакция.

НИКОЛА ШАТОНЬОФ, заместник-главен редактор, France 2: Дори Русия да крие точните благоприятни условия на своите оръжия, тя изпраща доста ясно обръщение към света: стартира нова конкуренция във въоръжаването.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР