Разработването на ефикасни ваксини срещу ебола и нови антибиотици, към

...
Разработването на ефикасни ваксини срещу ебола и нови антибиотици, към
Коментари Харесай

Нови антибиотици спасяват милиони по света

Разработването на ефикасни ваксини против ебола и нови антибиотици, към които хората не са резистентни, са измежду най-големите провокации във фармацевтичната промишленост. Това съобщи през днешния ден в Пловдив Николас Креф, основен управител на Европейската Федерация на фармацевтичните промишлености и асоциация. Той взе участие в провеждащия се в Пловдив Информационен ден на Инициативата за новаторски лекарства (ИМИ). Целта на събитието е да даде на практика знания и ноу-хау на учените и бизнеса в България за включване в задгранични научни и бизнес мрежи и за осъществяване на публично-частни партньорства в границите на самодейността.

" Много е значимо с новите лекарства да помогнем за подобряването на здравето на хората. За задачата работим взаимно със експерти от цяла Европа. Българските компании и експерти са на доста високо равнище и вземат участие сполучливо в плановете ", съобщи Николас Креф. Той взе отношение и по необятно дискутирания през последните години въпроса потребни ли са, или нездравословни антибиотиците.

" Използването на антибиотиците е помогнало доста за подобряването на здравето на хората, голям напредък в лекуването на инфекциозните болести и за спасяването на милиони човешки животи. Разбира се, че те са потребни. Това, че има устойчивост към тях през последните години, демонстрира, че би трябвало да се създават интензивно нови лекарства, които да укрепват здравето на хората ", съобщи Николас Креф.

С поддръжката на Инициативата досега са осъществени 121 плана с 2254 участници, вследствие на което са основани над 7000 научни продукта. Инициативата за новаторски лекарства е взаимен план на Европейския съюз и Европейската асоциация на фармацевтичните промишлености и асоциации, основан за поддръжка за създаването на по-качествени и по-безопасни лекарства за пациентите. Като най-голямата в Европа публично-частна самодейност, която оперира с бюджет от 3.3 милиарда евро за интервала 2014-2024 година, обезпечавани по равно от Рамковата стратегия „ Хоризонт 2020 “ и частния бранш, ИМИ спомага за разширение на нововъведенията във фармацевтичната промишленост на Европа, като подкрепя взаимни планове за научни проучвания и основава мрежи от индустриални и университетски специалисти. С поддръжката на Инициативата досега са осъществени 121 плана с 2254 участници, вследствие на което са основани над 7000 научни продукта.

Заместник-ректорът на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева съобщи, че провеждането на този конгрес демонстрира, че образователното заведение разполага със експерти и техника на международно равнище, които сполучливо вземат участие в интернационалните планове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР