Разработва се кариерен модел за цялата Българска армия, като целта

...
Разработва се кариерен модел за цялата Българска армия, като целта
Коментари Харесай

Бригаден генерал Дешков: Важно е всеки курсант да знае какъв е кариерният му път


Разработва се кариерен модел за цялата Българска войска, като задачата е всеки един курсант след края на образованието си да знае какъв евентуален път на развиване има. Това би трябвало да спомогне за запазването на повече младежи в системата, защото сега има некомплект както на бойци, по този начин и на офицери. Мярката беше коментирана в специфичното студио на bTV за Деня на храбростта от командира на най-голямото военно формирование у нас – 61-ва механизирана бригада.

Бригаден военачалник Деян Дешков призна, че и при подчинените му се усеща неналичието на задоволителен персонален състав. „ Това не са няколко хиляди римски копиеносци, където могат 1 да заеме мястото на другия. Всеки един има избрана задача с избрана компетентност, която не се научава за няколко месеца, а се учи с години. Налага се някои хора да извършват отговорности, които обикновено се извършват от 2 души “.

По думите му главен фактор остава и заплащането: „ Патриотизмът е хубаво нещо и той е извънредно значимо нещо, само че идва един миг, в който най-после на месеца си заплащат сметки. Всички имаме фамилии и деца, които ни гледат в очите и споделят, „ Службата на родината е работа на родината, само че, тате или мамо, аз нуждая се от еди-какво си и тогава българският военнослужещ мисли: „ А какво ще получа най-после на месеца? “, тъй като ние въпреки всичко сме професионална войска и не служат нашите военнослужещи година, две или три, а много по дълго време “.

Гледайте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР