Разработва се идеята малкият паркинг пред сградата на Областната дирекция

...
Разработва се идеята малкият паркинг пред сградата на Областната дирекция
Коментари Харесай

Правят етажен паркинг в центъра на Варна

Разработва се концепцията дребният паркинг пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна да бъде трансфорат в място за паркиране на няколко равнища. Това разгласи зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев на бизнес среща, отдадена на имотния пазар в морската столица.

Дългата процедура по обособяване на парцела, като независим урегулиран аграрен парцел, върви от към година и половина. Проектът среща и претенциите на притежатели на парцели. „ Сложно се маневрира в такава конюнктура, изключително в идеалния център ”, разяснява Пейчев.

Зам.-кметът означи, че паркинг на няколко равнища може да се построи и на още едно място в идеалния център. Направените обследвания демонстрират, че на мястото на Дупката има опция за 3-етажен паркинг. Това обаче е единствено една от концепциите за бъдеще на големия ров в центъра, чието бъдеще ще бъде решено с конкурсна процедура.

Разглеждат се и разновидностите за огромни подземни паркинги до Терапията и на други места в града, уточни Пейчев.

Във Варна мъчно се намират огромни пространства, подобаващи за публични паркинги, само че Община Варна, основният проектант и дирекция " Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне " интензивно работят за решение на този въпрос, увери зам.-кметът. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР