Разработчиците на антивирусни програми Bitdefender са открили в каталога на

...
Разработчиците на антивирусни програми Bitdefender са открили в каталога на
Коментари Харесай

Приложения в Google Play разреждат батериите на смартфоните

Разработчиците на антивирусни стратегии Bitdefender са разкрили в каталога на Гугъл Play 17 приложения, които разреждат батериите на смарт телефоните.

Пълният лист на стратегиите можете да видите в уеб страницата на компанията ТУК.

В приложенията е открит логаритъм, показващ реклама. През първите 48 часа след инсталирането на приложението банерите се демонстрират с умерена периодичност, само че по-късно тя внезапно се усилва.

Според експертите, дадена реклама освен пречи на потреблението на приложението в работен режим, само че и доста натоварва процесора на смарт телефона, заради което батерията му пада много бързо. Освен това конфигурираните в Android-ите стратегии за сигурност не съумяват да пренебрегват шаблоните  на сподели им.

Междвременно стана ясно, че Гугъл Play към този момент няма да демонстрира известия за обновени приложения - няма да се възпроизвежда нотификация на стартовия екран, която ни осведоми, че актуализацията на обещано приложение е приключила. Вместо това притежателите на смарт телефони виждат уведомления, че даден програмен продукт се актуализира, и изчезва сега, когато приключи самата актуализация. Тази оригиналност е част от " Version 17.6.19 " на Гугъл Play.

Превод и редакция: iNews
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР