Разработчикът и специалист по управление на проекти Аакаш Гупта анализира

...
Разработчикът и специалист по управление на проекти Аакаш Гупта анализира
Коментари Харесай

Първият анализ на алгоритъма на Twitter публикуван в GitHub

Разработчикът и експерт по ръководство на планове Аакаш Гупта проучва кода на логаритъма за рекомендации на Twitter, който е обществено наличен в GitHub.

Анализът на специалиста сподели следното:

Лайковете, ретуитовете и репликите дават нееднозначен подтик (boost) (вероятност за популяризиране) на класацията на дадена обява съгласно следните условия: Всеки лайк тава 30х подтик в популяризирането Всеки ретуит – 20х Всяка имитация – х1 Изображенията и видеата дават 2х по-добро разпространение

Помага писането на езика, който е указан в профила, а потреблението на по-друг език не оказва помощ, само че и не вреди. Тоест, в случай че разчитате на англоезичната публика, по-добре е да пишете на британски език Линковете пречат на популяризирането. Външните линкове се означават като спам. Тоест, в случай че желаете да разпространявате нещо, по-добре напишете туит във  тип на чист текст и да поставите линк в репоста.

Всяко игнориране, блокиране от различен консуматор, отдръпване на почитател, докладването на спам и други недоволства понижават вероятността даден туит да бъде предложен.

Закупената синя маркировка за засвидетелствуване доста усилва boost-а

Всяка дезинформация осезателно понижава повишението на успеваемостта. Класифицирането на дезинформацията за подправена се прави настрана в платформата Всички профили са групирани в „ групи от подобни„. Вероятността даден туит да ви бъде показан е доста по-голяма, в случай че е написан от човек от вашата „ група “.

Публикуването отвън нормалните тематики на даден консуматор е нездравословно за популяризирането. Ако потребителят написа за IT, само че по-късно стартира да разгласява туитове за храната си в кухнята, това понижава възможностите за повишение

Да се измислят неразбираеми нови думи и да се написа с неточности е доста неприятна концепция. Тези дейности доста понижават вероятността от разпространение на туита

Основните набори данни за ранкинга в Twitter: ангажираност (engagement) – лайкове, ретуити, повторения последователи (Followers) – увеличаване/намаляване, отзивите от тях потребителските данни (user data) – какъв брой са почитателите съгласно следния граф:

Да напомним, че на 31-ви март Twitter разгласява в GitHub част от сорс кода на Twitter, който се грижи за рейтингите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР