Разпространяването на пропаганда и най-различни фалшиви новини, целящи само да

...
Разпространяването на пропаганда и най-различни фалшиви новини, целящи само да
Коментари Харесай

Владимир Табак – от еротичен календар за Путин до глава на руската пропаганда

Разпространяването на агитация и най-различни подправени вести, целящи единствено да основат повече напрежение и да управляват публичното мнение, към момента не са закононарушение, въпреки и тъкмо по този начин да би трябвало да бъде. През последните няколко десетилетия ще открием, че точно Руската федерация заслужава златен орден във всяка една дисциплинираност по основаването на най-абсурдни и безумни вести. Слушахме митове за коронавирус, които не се сбъднаха, чакахме затварянето по лагери, сриването на банкови системи и какво ли още не, само че това също остана като апокалиптичен сюжет.

Руската федерация постоянно среща съществени проблеми в неправителствените организации по света, изключително в случай че не са тяхно произвеждане и не хвалят славното минало на групова бедност, подсладено с неналичието на богатства и обезпечаването на храна. Евгени Пригожин развиваше тази бизнес концепция с години и съумя да се потвърди като един от златните пропагандатори на Путин, преди да реши да прави по-далечни полети.

През 2019 година в Москва се ражда друго забавно Неправителствени организации – Диалог. Проектът се стреми да сътвори по-добра връзка сред жители и държавното управление, а иноваторския метод ще даде още повече внимание на основателите. Зад новаторския план ще открием лица като Владимир Табак, той е регистриран публицист в Русия, както и един от водачите на про-кремълската агитация.

Диалог е негова концепция, която първоначално придобива внимание благодарение на календар, включващ фотографии на някогашни и сегашни публицисти, приключили Московския университет. В това няма нищо неприятно, бихте споделили, само че всички дами в него би трябвало да се снимат по еротично долни дрехи. Идеята е, че този календар се прави особено в чест на 58-я рожден ден на министър-председателя на Русия – Владимир Путин.

Пускането на календара се оповестява в материал на друга пропагандаторка – Кристина Потупчик. По това време, Кристина е един от главните представители на младежкото кремълско придвижване „ Наши “. Дмитри Песков назовава този календар „ дамската иницатива “ и засяга Кристина като един от главните уредници, а тя ще включи Табак като доста значим асистент. Женската голота на някогашни и сегашни журналистки ще даде и още една опция – основаването на интернет планове, които да развиват президентската администрация.

Онези, които си спомнят Табак в университета, постоянно го разказват като богаташче и глезльо, който постоянно намира метод да реализира своето. Той постоянно идва с най-скъпите облекла, прави положително усещане и взе участие във всички вероятни интензивности на университета. Мнозина си го спомнят с омерзение, а щом календарът се осъществя, Табак остава без много връзки от университета.

Табак не е най-хубавият студент, неговият факултет са нощните клубове на Москва, а девойките на страниците на календара са тези, с които постоянно е бил. Дамите постоянно са се възползвали от дълбоките джобове на сътрудника си. Прословутият календар се ражда като концепция, показана първо на Владимир Сурков – един от водачите в администрацията на Путин. Сурков има и присъединяване в развиването на НПО-то „ Наши “.

Въпросният артикул кара съвсем целият факултет да ръмжи и да недоволства, само че действително никой не е в правото си даже да се оплаче. Табак има една бизнес концепция – да хване огромната риба (в този случай е проект) и в никакъв случай да не я пуска. Владимир Сурков се радва на концепцията, а откакто е сменен, различен човек наследява Табак и продължава работата си с него.

Кариерата на Табак стартира публично през 2019 година с поста на изпълнителен шеф в Диалог. Основният шеф е Алексей Гореславски – реализатор на всички поръчки на Кремъл по интернет въпросите. Алексей не остава дълго време на позицията си и е изпратен да работи за института по интрнет развиване. Табак взима неговата позиция и към този момент има цялостната независимост да развива своите съществени хрумвания.

Диалог няма да бъде единствен план, скоро ще се отворят и най-различни сходни институции, които ще носят купата „ районен център “. Тяхната функционалност е да популяризират най-различна агитация и да накланят везните в интерес на Путин. Активирането с цялостна мощ ще се регистрира през 2020 година с появяването на Ковид.

Руските управляващи откриват нови приложения и незабавно дават сюжета на новата агитация. Сайтът StopCoronavirus.rf е единственият, който публично дава информация за пандемията. Диалог стартират да качват и занимателни видеа, комикси, мемета и най-различни тик-ток видеа, идващи с положителен резултат.

По същото време, когато коронавирус е оставил хората без право на глас, съветския парламент гласоподава смяна на конституцията. В този миг стартира и разпространението на информация, че коронавирус не би трябвало да бъде главен зложелател и никой не би трябвало да се тревожи от него, всичко е машинация и хората би трябвало да бъдат пуснати свободно. Златната традиция на съветската агитация е, че би трябвало да отклони вниманието от по-важните неща и да ги насочи в друга посока, до момента в който водачите диктуват своите съществени и най-важни правила.

Диалог не стопират до там, те търсят инфлуенсъри, с които да прокарват още повече парадокси. Павел Поперешниченко е търсил инфлуенсъри, които да получат съществени суми, само че качват най-различни клипове за пандемията, останали доста надалеч от главната истина. Изкушеният инфлуенсър признава, че е отказал, само че по-късно вижда свои сътрудници, представящи тъкмо този разказ.

Някои съществени занимания на Диалог са свързани с стартирането на реклами, представящи транспарантните условия за следене на изборите, както и преброяване на гласове. Хората с домашни любимци получават информация и реклами, че може да се гласоподава с кучета в изборния ден, като те няма да бъдат прогонени или ограничавани. Религиозните ще получат реклами с гръмки слогани като „ Бог има потребност от вас и ще ни върне конституцията! “.

Новата конституция се гласоподава на 1 юли и преброяването сочи, че повече от 78% от жителите на Руската федерация са отишли до урните. Истината е, че са действително към 65% и множеството са дали своят вот препоръчаните промени, като с това рестартират часовника на Владимир Путин.

През лятото на 2020 година Диаолог осиновява и нови сюжети. Има финансиране от страната и опция за отварянето на още районни центрове. До 2022 година са наети към 2500 души и получават сумата от 6.5 милиарда рубли или към 67 милиона $ от Министерството за Дигитално развиване. Други по-малки организации получават едвам 18.7 милиона $. Планът на Руската федерация показва, че до 2024 година ще бъдат платени към 24 милиарда рубли или 249 милиона $, освен това единствено на Диалог.

Сумата разрешава по-сериозен надзор и въздействие върху жителите в разнообразни райони. Добрата и розова пропаганда изисква от чиновниците на Диалог да дават информация за кметски избори, нововъведения и промени. Най-често лавират за посочените водачи и се стремят да задушат всяка една съпротива. Служителите дават и информация на политици за техните фейсбук и инстаграм профили, методите за опериране и най-хубавите разновидности за основаването на публика. В края на 2022 година Диалог ще се похвали с към 130 хиляди обществени страници. Табак е съумял да обхване повече от 50% от съветските консуматори.

Втората задача на Диалог е обвързана със следенето на интернет аудиторията и откриването на малко по-истерични и гневни жители. Табак има някои проблеми, за разлика от интернет развиването си, той към момента не може да доближи старата публика в мрежата. Те не престават да са правилни на вестниците. Господата не не помнят да обръщат и внимание на опозицията. В техните телеграм канали се появяват и най-различни истории, в това число и тази на Валентин Коновалов – член на комунистическата партия. Коновалов взема решение да набие собствен сътрудник от Обединена Русия, тъй като възгледите им по време на изборите се разминават доста.

До 2022 година Диалог има към 93 района във всички огромни федерални зони. Окупираните райони в Украйна към момента нямат такива центрове, само че се твърди, че специалисти към този момент са посещавали Донецк и Запорожие, с цел да приготвят своята технология. Провеждат се и съществени образования за млади водачи в Мариупол.

Една от най-важните задания на Диалог е да демонстрира вести, които са в интерес на сегашното съветско държавно управление. За задачата се купуват канали в Телеграм, които към този момент са натрупали доста сериозна публика. Един подобен образец е каналът „ Съвети за теб “, който има повече от 50 хиляди члена, само че множеството от тях включват най-често препоръки от рода на „ Направи си самичък “. Групата внезапно трансформира своя лайтмотив и стартира да бълва най-различни политически тематики. Новини за доближени до Путин, които ревизират цените на хранителни артикули в окупираните зони, с цел да потвърдят, че всичко е обезпечено.

В същият канал към този момент има и детайлна информация за войната в Украйна. На ден се разгласяват по 100 материала, посочващи потреблението на неразрешени оръжия. Същото се случва допълнително от 400 групи в обществените мрежи Vkontakte и други платформи. Диалог се занимава и с най-различни изследвани по тематики като НАТО, Руската федерация, работата на разнообразни институции и даже връзките сред Украйна и Русия.

След стартирането на войната, същите хора към този момент дават най-различни дневни вести за протичането на сраженията. Веднага стартират да се появяват и данни за развиването на Сергей Суровикин, който би трябвало да донесе успеха.

Бежанската рецесия е друга обичана тематика. Веднага ще видим, че Диалог популяризира подправени вести, а една от обичаните е за мюсюлмани в Германия, които раздават флаери и упорстват украинците да бъдат прогонени от страната. Самият флаер е публикуван от близо 300 хиляди души в телеграм каналът Ukraine.ru. Няма никакъв източник на информация, само че най-малко знаем, че „ Някой ни сподели “.

В рамките на няколко месеца се раждат и нови хрумвания, които да популяризират дезинформация за Украйна и украинците. Някои от сполучливите, които към този момент бяха видяни и пуснати даже в България бяха:

Украинските бойци продават своето оръжие в eBay.

Украински генерали закупуват първокласни парцели в Швейцария.

Украинските бежанци получават работни позиции като мастурбатор на животни в Полша.

Украинското държавно управление изпраща дами на фронта.

Украинските бойци взимат хапчета, които покачват експанзията.

Повече от 60 души са ангажирани с измислянето на най-различни подправени истории за Диалог. Работният ден от началото на войната наподобява по този начин:

Служителите би трябвало да преглеждат украинските осведомителни канали и да мислят вид за контра материал. Списъкът с оферти се предлага персонално на Табак, който прави главната селекция. След това се предават на другите департаменти на Диалог, аслед това не престават към телеграм каналите. Напъните на Табак за политическа кариера се покачват след старта на войната. Той е един от любимците на Кремъл и не желае да се разказва като човек, който има просто медия.

Той стои и зад основаването на уеб страницата Трибунал – съветската версия на украинския Миротворец, само че подозираме, че за първия няма да се чуе, защото опозицията постоянно следи това, което може да накърни тяхното достолепие. Табак е виновен даже за методиката, по която да се отстраняват неуместни вести. Най-често се показва, че медията, разпространяваща данните е подправена, уличена в най-различни проблеми и други завладяващи обстоятелства. Най-важното е, че има бонуси за тези, които съумеят да се оправят с евентуалните закани.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР