Разпространените от МС твърдения, че служебните правителства под мое ръководство

...
Разпространените от МС твърдения, че служебните правителства под мое ръководство
Коментари Харесай

Лъжат за 13 хил. уволнени от мен: Г. Донев

" Разпространените от Министерски съвет изказвания, че служебните държавни управления под мое управление са " отстранили ” над 13 хил.служители са погрешни и манипулативни ", съобщи някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев в публична позиция, която се популяризира от пресцентъра на президентството. По думите му всяка справедлива информация за придвижването на чиновниците в администрацията следва да съдържа основанията за преустановяване на правните отношения.

В понеделник от пресцентъра на кабинета разпространиха информация, че 13 211 души са били освободени от работа в администрацията на министерствата при ръководството на двата служебни кабинета на Донев, които президентът Румен Радев назначи. Напомняме, че той беше министър председател от 2 август 2022 година до 6 юни 2023 година

Бившият длъжностен министър председател твърди, че справката на Министерски съвет не дава отговор на истината и включва всички чиновници, които са напуснали по свое предпочитание, преместили са се в други администрации, пенсионирали са се или са били назначени краткотрайно на цивилен контракт, който е изминал.

" Нещо повече – включени са и държавните сдружения, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си потеглят с всяко държавно управление ", разяснява Донев.

Според него в българската политика операциите са от дълго време употребен способ. " Но когато се популяризира публично от най-високо равнище - от премиера - то лъжата придобива статут на държавна политика ", счита той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР