Либералният президент Еманюел Макрон скоро може да се наложи да

...
Либералният президент Еманюел Макрон скоро може да се наложи да
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако Макрон е враг на следващия френски премиер?

Либералният президент Еманюел Макрон скоро може да се наложи да предложения министър-председател от враждебна партия да оглави държавното управление на Франция,  вероятно Жордан  Бардела от крайнодесния " Национален общ брой ".

Центристите на Макрон са на път да претърпят тежко проваляне на парламентарните избори в два тура на 30 юни и 7 юли. Това значи, че президентът евентуално ще би трябвало да се обърне към опозицията, с цел да сформира държавно управление под негово управление - един нелек брак, който французите назовават общуване. Мандатът на Макрон продължава до 2027 година и ще е нужна голяма рецесия, с цел да се отдръпна предварително, написа

Коабитацията (б.р. въпросното институционално-политическо " общуване " на министър председател и президент от разнообразни партии) не е казус - Франция е била подлагана на нея три пъти в актуалната си история. Консервативните министър-председатели Жак Ширак и Едуар Баладюр са работили със социалистическия президент Франсоа Митеран през 80-те и 90-те години на ХХ век, а социалистическият министър-председател Лионел Жоспен е съжителствал с  Жак Ширак като президент от 1997 до 2002 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР