Когато преди 100 години Париж за последен път е бил

...
Когато преди 100 години Париж за последен път е бил
Коментари Харесай

Без климатик, но с "най-зелените" игри в историята? Вътре в забележителното олимпийско село в Париж

Когато преди 100 години Париж за финален път е бил хазаин на Летните олимпийски игри, уредниците са желали да съберат спортистите под един покрив и са построили първото в историята олимпийско село.

То е спартанско, формирано от дървени бараки, и скоро по-късно е разрушено. Сто години по-късно надпреварата се завръща в Града на светлините, само че този път френските управляващи вършат нещо напълно друго. Като част от напъните си да трансфорат Париж 2024 година в " най-отговорните и устойчиви игри в историята ", те строят нещо, което е предопределено за дългоденствие.

" Това село е замислено като квартал, квартал, който ще има живот и по-късно ", споделя Жоржина Гренон, шеф по устойчивостта на Париж 2024. " Париж 2024 го наема за няколко месеца. "

Вместо в особено пригодени за тях жилища, това лято спортистите в олимпийското село ще живеят в непознат дом или работно място. След като параолимпийските игри приключат на 8 септември, селото, което се състои от 82 здания, ще бъде превърнато в офиси за 6000 служащи и жилища за още 6000 души. 

Надеждата е, че планът ще даде модел за облекчение на жилищната рецесия във френската столица, където повишението на лихвените проценти, внезапното повишаване на цените и дефицитът на предложение направиха покупката или наемането на жилище по-трудно от всеки път. Търсенето на жилища на налични цени е толкоз мощно, че когато предходната година на пазара за наеми се появи дребен апартамент с повърхност от 10 кв. м в перспективния 10-и регион на Париж на цена от 610 евро (614 USD) на месец, за по-малко от седмица той притегли зашеметяващите 765 претенденти.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР