Учен представи концепция за затвор на бъдещето, която според него

...
Учен представи концепция за затвор на бъдещето, която според него
Коментари Харесай

Учен иска да имплантира на затворниците "спомени" за техните престъпления, които показват гледната точка на жертвата

Учен показа идея за затвор на бъдещето, която съгласно него ще форсира освобождението на нарушител до минути, вместо до години или десетилетия.

Наречен Cognify, планът ще вгради в мозъка на индивида синтетични мемоари за осъщественото от него закононарушение, само че от гледната точка на жертвата.

Системата би могла да включва устройство, сходно на VR, което да демонстрира генерирани от изкуствен интелект фрагменти от закононарушението, съчетано с мозъчен имплант, който провокира прочувствени положения като разкайване или страдание - усеща, които някои хора не могат да провокират сами.

Концепцията, създадена от Хашем Ал-Гаили, ще обезпечи дълготраен резултат от лечебната сесия, като направи спомените непрекъснати.

В момента в Съединени американски щати има над 1,7 милиона души, които са в пандиза.

Въпреки че чиновниците от дълго време настояват, че пандизът възпира нарушителите от бъдещи закононарушения, повече от 100 изследвания през 2021 година откриха, че той не защищава хората от наново осъществяване на закононарушение.

Имайки поради това, Ал-Гайли гледа към бъдещето със затвор, за който твърди, че ще оказва помощ на нарушителите да се учат от предишното си.

" Един ден Cognify ще може да основава и вгради изкуствени мемоари непосредствено в мозъка на пандизчията ", се споделя в разказвателен видеоклип.

`Тези комплицирани, ярки и реалистични мемоари се основават в действително време благодарение на наличие, генерирано от изкуствен интелект.

Макар че рехабилитацията ще трае няколко минути, за нарушителя тя ще наподобява като години.

`В съзнанието на нарушителя времето би минавало друго по-бавно, в сравнение с в действителния живот, което би го предиздвикало да преживее години ", се споделя във видеото.

В взаимозависимост от сериозността на закононарушението на субекта и присъдата му, спомените биха могли да бъдат приспособени към потребностите от рехабилитация на всеки индивид.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР