Разпространени от босненския портал истрага.ба записи показват полигон, на който

...
Разпространени от босненския портал истрага.ба записи показват полигон, на който
Коментари Харесай

Сръбски доброволци се бият в редиците на Вагнер

Разпространени от босненския портал истрага.ба записи демонстрират полигон, на който сръбски доброволци в източна Украйна се образоват да отидат на фронта, написа вестник " Данас ", представен отБТА, написа Факти.бг.

На записа се вижда сръбският доброволец Бади Борчанац да лежи на земята в маскировъчна униформа и смеейки се споделя, че е ранен. Борчанац е основен воин и във видео, оповестено на 14 декември, тогава също на образование. Доброволците са обучавани от Олег Блохин, който от години се показва като боен сътрудник, а съгласно западните публицисти е член на военната формация " Вагнер ".

Блохин години наред се е бил в Сирия на страната на частите на президента Башар Асад. Публикувал е в обществените мрежи фотографии от Алепо. Според съветски медии предходната година Блохин е бил задържан в Сирия, тъй като, както се твърди, подлагал на критика военните качества на съветския офицер Александър Чайка. Миналата година Блохин бил освободен с помощта на създателя на групировката " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито елементи се биеха в Сирия.

След освобождението си Блохин се фокусирал върху украинския фронт. Вчера сутринта той разгласява в своя Телеграм канал запис на диалога си със сръбския жител Деян Берич. " Имаме посетител, известният снайперист и положително момче Деки ", показва в описанието на видеото Блохин.

Двамата беседват на съветски език за образованието на сръбски доброволци в Украйна. Блохин прибавя, че това е втора група сръбски доброволци, първата е към този момент на фронта. Неговият канал Телеграм оповестява, че тази част се назовава " Вълци " и че в нея има бойци от Казахстан, Узбекистан, Таджикистан, Грузия, Сърбия... На записа се появяват още минимум трима сръбски доброволци, които се образоват преди да бъдат изпратени на фронта дружно с съветските сили, извършващи експанзия против Украйна.

Вестник " Данас " също разгласява диалог с двама сръбски доброволци, членове на сръбската военна полиция и представящи се с имената Сава и Дунав. Те са със скрити лица, тай като сръбските закони не разрешават присъединяване на сръбски жители на непознати фронтове. Двамата са представени да споделят, че " от успеха на Русия зависи и бъдещето на Косово ". " Косово се отбранява тук, да ни оказват помощ Бог и съветската артилерия ", са представени още сръбски доброволци.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР