Разпределението на БВП на човек от населението в държавите -

...
Разпределението на БВП на човек от населението в държавите -
Коментари Харесай

България е последна по БВП на човек от населението през 2021 г. в ЕС

Разпределението на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията в страните - членки на Европейски Съюз, варира доста. Люксембург бележи най-голям Брутният вътрешен продукт на човек от популацията измежду 27-те страни на Европейски Съюз, включени в това съпоставяне. Това до известна степен се изяснява с обстоятелството, че огромен брой погранични служащи са включени в общия брой на работната мощ на страната и способстват за нарастването на нейния Брутният вътрешен продукт, а в същото време не се смятат за част от локалното население, което се употребява при изчисляването на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Техните разноски за ползване се записват в националните сметки в страната им на престояване.

Ирландия е на второ място измежду страните на Европейски Съюз, следвана от Дания, Нидерландия, Швеция, Белгия и Австрия, всяка с Брутният вътрешен продукт на човек от популацията с повече от 20 на 100 над междинното за Европейски Съюз ниво. Високото равнище на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Ирландия може частично да се изясни с съществуването на огромни мултинационални компании, притежаващи интелектуална благосъстоятелност. Свързаното с тези активи договорно произвеждане способства за Брутният вътрешен продукт, до момента в който огромна част от приходите, извоювани от това произвеждане, се връщат на крайните притежатели на фирмите в чужбина.

.

Източник: Национален статистически институт

Германия, Финландия и Франция са другите страни - членки на Европейски Съюз, с Брутният вътрешен продукт на човек от популацията над междинния за Европейски Съюз. Малта, Италия и Чехия са с по-малко от 10 на 100 под тази междинна стойност, следвани от Словения, Кипър, Литва, Естония и Испания с сред 10 и 20 на 100 по-ниски от междинното. Брутният вътрешен продукт на човек от популацията на Полша, Унгария, Португалия, Румъния и Латвия е с 30 на 100 по-нисък от междинното за Европейски Съюз ниво, до момента в който Хърватия, Словакия и Гърция са с над 40 на 100 по-ниски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР