Разпоредителното заседание по делото за Хитрино започна в Шуменския окръжен

...
Разпоредителното заседание по делото за Хитрино започна в Шуменския окръжен
Коментари Харесай

Започна делото за трагедията в Хитрино

Разпоредителното съвещание по делото за Хитрино стартира в Шуменския областен съд с присъединяване на подсъдимите /машинистите, провокирали железопътната злополука в обитаемото място на 10 декември 2016 година - Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков, и двамата от Русе/, техните бранители, всички потърпевши, които са 29, наследниците на починалите /седем/ и 14 лица с телесни повреди, в резултат на случая в Хитрино.

Всички са постоянно призовани. Това заяви пред публицисти представителят на Шуменския областен съд Стилиян Стилиянов.

Предмет на делото е закононарушение по превоза, квалифицирано по член 343, алинея 4 от Наказателния кодекс, за което се планува наказване от 5 до 20 години " отнемане от независимост ", посочи Стилиянов.

По думите му на днешното правосъдно съвещание ще се преглеждат въпросите дали делото е подсъдно на Окръжния съд в Шумен като първа инстанция, има ли съображение за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане, позволени ли са нарушавания на процесуалните правила довели до ограничение на правата на подсъдимите или на потърпевшите и техните наследници, дали е допустимо делото да протече по реда на особените правила - по съкратеното правосъдно разследване.

Ще се разисква и дали ще има нови доказателствени претенции, дали и по кое време ще бъде планувано делото за последващо правосъдно съвещание, на което ще стартира и разглеждане на правния проблем всъщност, добави Стилиянов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР