Разпоредителното заседание на делото срещу 35-годишния Георги Семерджиев, който предизвика

...
Разпоредителното заседание на делото срещу 35-годишния Георги Семерджиев, който предизвика
Коментари Харесай

Георги Семерджиев може да получи до 20 г. затвор, делото започва на 29 ноември

Разпоредителното съвещание на делото против 35-годишния Георги Семерджиев, който провокира тежката злополука с две жертви на столичния бул. " Черни връх " през юли, стартира на 29 ноември в Софийския градски съд. Това оповестиха на брифинг от Софийската градска прокуратура след внасянето на обвинителния акт. В него участваха зам.-градският прокурор Десислава Петрова, зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров и единият от наблюдаващите прокурори Чавдар Железчев. 

" Днес сме тук, тъй като доскоро повече от четири месеца ви дадох заричане, когато завърши следствието по случая с Георги Семерджиев, да изнесем обстоятелствата, които е допустимо. Във времето, през което доста политици плямпаха по телевизионните студиа и разтягаха локуми, следователите от Национална следствена служба и прокурорите от СГП работиха като пчелички, с цел да може това досъдебно произвеждане да завърши и да бъде импортирано за разглеждане в Софийския градски съд ", съобщи Ясен Тодоров. 

На 5 юли 35-годишният някогашен футболист, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място. Предвиденото в закона наказване е от 5 до 20 години " отнемане от независимост ", тъй като казусът е изключително тежък.

Наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев посочи, че против Семерджиев са повдигнати пет обвинявания, две от които са осъществени преди злополуката - на 10 юни.

" Едното е, че на посочената дата е управлявал моторно транспортно средство след използването на амфетамин и метаамфетамин, а другото е, че на същата дата той умишлено се е употребил от неистинен формален документ - интернационално удостоверение на ръководство на МПС. На него е притурен тип, че е издадено от швейцарските управляващи ", изясни обвинителят. 

Другите три обвинявания са за смъртта на двете млади дами, за притежание на опиати, както и за използването на подправени немски регистрационни табели.

Материалите по делото са в 23 тома, разпитани са близо 80 очевидци, направени са и голям брой експертизи от 24 движимости лица. 

Установено е, че преди злополуката Георги Семерджиев е карал първокласния си джип с към 166 км/ч, като е минал и на червен светофар. По данните в обвинителния акт, на 17-та секунда от катастрофата той е излязъл от автомобила си и е избягал, като се е укрил в дома си.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР