Разположен в северната черноморска провинция Трабзон на Турция, Музеят на

...
Разположен в северната черноморска провинция Трабзон на Турция, Музеят на
Коментари Харесай

Музей на пътя на коприната посреща туристите в Трабзон

Разположен в северната черноморска провинция Трабзон на Турция, Музеят на Пътя на коприната е хазаин на доста гости с над 500 неповторими предмета от разнообразни столетия и цивилизации.

 Анадолска организация

Музеят, който беше открит наскоро от Трабзонската търговско-промишлена камара (TTSO) в област Ортахисар, съдържа неповторими предмети, в това число необичаен, достоверен Коран от 18-ти век, 500-годишна книга „ Дюрер “, написана от молла Хюсрев, Мехмет II, главният преподавател и ментор на Мехмет Завоевателя.

 Анадолска организация

Повече от 10 000 души от цялостен ​​свят посещават музея годишно, само че броят на посетителите понижа в последните години заради изискванията и рестриктивните мерки, свързани с пандемията. Тази година хиляди туристи от страната и чужбина още веднъж се снимат в този неповторим, древен град, пресечна точка на няколко религии и култури.

 Анадолска организация

Редица отличителни артефакти изложени в музея акцентират другите интервали на Трабзон. 

 Анадолска организация

Два неотдавна открити върха на копия обаче са от изключително значение. Те потвърждават, че историята на Трабзон датира от преди шест хилядолетия.

 Анадолска организация

Трабзон, именуван още Трапезунд, исторически Трапезус, ситуиран на историческия Път на коприната, се трансформира в комбинация от религии, езици и просвета в продължение на епохи и търговски портал към Персия на югоизток и Кавказ на североизток.

Значението на Трабзон в античния Път на коприната го е благословило с удобна търговия и културен продан през вековете и градът през днешния ден продължава да показва това завещание.

 Анадолска организация

Венецианските и генуезките търговци са посещавали Трапезунд през средновековния интервал и са продавали копринени, ленени и вълнени тъкани. И двете републики имаха търговски колонии в града – Леонкастрон и някогашния „ венециански палат “ – които са на видно място в Трапезунд. Подобно на квартала Галата в Константинопол (модерен Истанбул).

Трабзон е основен център на няколко страни образувани в района по време на дългата си история и е столицата на Империята на Требизонд сред 1204 и 1461. През ранния съвременен интервал Трабзон, заради значимостта на пристанището си, още веднъж се трансформира в фокусна точка на търговията с Персия и Персия. Кавказ.

По време на престоя си в Трабзон, туристите безусловно посещават и църквата Света София (на турски - Ayasofya Müzesi). Тя е зашеметяваща византийска черква и може би най-важната туристическа атракция на града.

 Анадолска организация

Наблизо се намира и неповторимия скален манастир Сюмела.

Този манастир е със хиляда и 700 годишно минало и един от най-древните манастири в света. Според легендите, той е бил учреден през трети век, в интервала на Византийската империя, от двама монаси пристигнали от Атина.

 Анадолска организация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР