Разположен на 75 мили южно от Джакарта, Индонезия е забележителният

...
Разположен на 75 мили южно от Джакарта, Индонезия е забележителният
Коментари Харесай

Гунунг Паданг : Кой е построил най-древната структура в света ?

Разположен на 75 благи южно от Джакарта, Индонезия е забележителният мегалитен обект, прочут като Гунунг Паданг. Местните го считат за свещено място а името му значи Планина на светлината или Планина на Просвещението. Според легендата той е издигната от крал Силиванги за една нощ.Открит от холандските колонисти през 1914 година, от този момент озадачава западния свят.Гунунг Паданг е най-големият мегалитен обект в Индонезия и евентуално най-старият в света. Разположен е на пет тераси и се състои от солидни и необичайно завършени колони от вулканични скали.

 gunung padang cianjur west java indonesia 600x389 - Гунунг Паданг: Кой е построил най-древната конструкция в света?
Комплексът е издигнат във връзка с геомантични и астрологични фактори, което е предиздвикало откривателите да имат вяра, че в миналото е служил като място за поклонение. Предварителните индикации сочат, че целият рид в миналото е бил велика пирамида.Разположен на 885 метра надморска височина, мястото покрива рид в поредност от тераси, граничещи с подпорни стени от камък, до които има достъп до към 400 поредни андезитни стъпала, издигащи се на към 95 метра. Покрит е с солидни правоъгълни камъни от вулканичен генезис.През 2011 година бяха осъществени геоложки изследвания на този тайнствен мегалитен комплекс. Най-горният обект е датиран на 5000 години, само че защото археолозите копаят по-дълбоко, възрастта се усилва.
Докато последните допълнения към структурата са приключени преди пет хилядолетия, истинската конструкция е доста по-стара. Според старши геолог Дани Натавиджая от Индонезийския институт за просвета възрастта се е нараснала от 5000 на 8000 след това на 10 000 и даже на 23 000 години или повече.

 Гунунг Паданг през днешния ден
Гунунг Паданг днесТези данни допускат, че Гунунг Паданг е доста по-стар от която и да е известна изкуствена конструкция в света.„ Гунунг Паданг не е натурален рид, а основана от индивида пирамида и произходът на строителството тук датира доста преди края на последната ледникова ера “, споделя Натавиджая.Работата резервира своята солидност даже на най-дълбоките равнища и допуска усъвършенствани строителни умения от страна на строителите. Натавиджая има вяра, че това е дело на от дълго време изгубена и много напреднала цивилизация.Първобитните хора, които главната последователност допуска, че са участвали по това време, не биха могли да проектират този комплекс и още по-малко да го построят.Гунунг Паданг е издигнат с ориентировка към Слънцето и звездите и без астрономически и топографски знания би бил неосъществим за създаване.Ако датировката е вярна, комплексът е издигнат по време, когато морското ниво било 400 фута (120 метра) по-ниско от днешното, което значи, че Яванско море, по това време е плодородна низина.Данните, предоставени от геоложкия разбор, повдигат доста повече въпроси, в сравнение с отговори. Кой е населявал региона преди 23 000 години? Кой е построил този античен комплекс и за какво? И най-важното, какво се е случило с тази напреднала цивилизация? Може ли да е била Атлантида?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР