Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се

...
Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се
Коментари Харесай

Въвеждат ключова промяна в онлайн търговията

Разплащанията с банкови дебитни и кредитни карти няма да се смятат за заплащане в брой. Това означа, че онлайн търговците ще може да продават без касови бележки, в случай че заплащането е направено с банкова карта, написа Труд бг.

За тази смяна бизнесът настояваше от дълго време. Облекчението за онлайн търговците е включено в пакета от промени в данъчните закони, който през днешния ден ще бъде прегледан на съвещанието на Министерски съвет.

Новите условия за касовите апарати към този момент дават резултат и огромна част от незаконните продажби на магазините излязоха на ярко.

Приходите от Данък добавена стойност от покупко-продажби навътре в страната нарастват с 15,6% и от януари до края на август са над 4,5 милиарда лева, сочат данните на Министерството на финансите (МФ).

Увеличението на регистрираните продажби е доста по-голямо от растежа на стопанската система и очевидно се дължи на излизане на оборотите на ярко.

До края на юни всички търговци, които нямат програмен продукт за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти (СУПТО), трябваше да сменят касовите си апарати и да подават на всеки 5 минути данни в Национална агенция за приходите за записания оборот.

За компаниите със СУПТО ср Събраните средства от данък върху цигарите също нарастват с помощта на ограниченията против сивата стопанска система. За осем месеца приходите от данъка се усилват с 9%, или със 148 млн. лева.окът да изпълнят новите условия неотдавна беше продължен до 31 януари 2020 година

През септември приходите в държавната хазна също нарастват с положителни темпове. До края на септември в бюджета има остатък от 1,266 милиарда лева, сочат предварителните данни на МФ.

И то в случай, че още през август бяха платени 1,2 милиарда $ за закупуване на 8 изтребителя за армията.

Приходите в хазната до края на септември са 32,8 милиарда лева, което е растеж с 3,645 милиарда лева на годишна база.

Увеличението на данъчните доходи е с 2,125 милиарда лева, неданъчните доходи нарастват с 1,111 милиарда лева, а приходите от фондовете на Европейски Съюз – с 409 млн. лева

Разходите на хазната до септември са 31,542 милиарда лева, при 26,5 милиарда лева година по-рано.

Основните аргументи за растежа са покупката на самолетите, повдигането на заплатите в бюджетната сфера с 10% и нарастването на пенсиите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР