Разочаровани сме от развитието на ситуацията с Петрис и Краев.

...
Разочаровани сме от развитието на ситуацията с Петрис и Краев.
Коментари Харесай

Николай Костов: Разочаровани сме от развитието на ситуацията с Петрис и Краев

Разочаровани сме от развиването на обстановката с Петрис и Краев. Това призна старши треньорът на Левски Николай Костов, който приказва пред медиите преди първата подготовка на „ сините “ преди началото на зимната подготовка, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Той съобщи, че клубът е доста отчаян от развиването на обстановката с Жереми Петрис и Андриан Краев, като и двамата ще се разделят в скоро време със „ сините “. „ Пътуваме за лагера с група от 24 футболисти плюс вероятно удобно развиване за играча, който би трябвало да замести Роналдо. Роналдо е изходящият трансфер. Ще има най-вероятно входящи прехвърляния, защото има обстановка, обвързвана с Петрис и Краев. Спекулации видях, че има доста – доста сме разочаровани от обстановката с Петрис и Краев, направиха се оптимални условия – обещаваха ни от самото начало, по този начин се случиха нещата, че играчите към този момент са ментално с новите си тимове. Решението е взето, те няма да пътуват с нас и в придвижване ще търсим техни заместници. Знаете какъв брой значими бяха тези двама футболисти за нас – отнесохме се доста правилно към тях, в този момент би трябвало да действаме в придвижване. За нас цел номер 1 беше да запазим състава си – нямаме доста благоприятни условия да сме интензивно на пазара. Това са играчите, с които ще се разделим, и позициите, на които ще търсим играчи “.

Костов удостовери, че прехвърлянето на Роналдо в съветския Ростов ще бъде доказан след два часа. „ Нямам още резултатите от медицинските проучвания, в околните дни ще имаме резултати. Роналдо, информацията е, че до два часа ще бъде публично оповестен прехвърлянето му. Всички съществени играчи ще липсват на тима. Разбира се, че съм направил разбор – още в първия ден след края на есенния полусезон започнаха анализите. Знаем върху какво би трябвало да наблегнем и върху какво би трябвало да се върнем. Въпреки загубите първоначално, имахме положителни представяния. Основната причина за загубите в края на полусезона бяха физически спад, контузиите и несъответствието, който се получи. Помощник треньор, ще му бъдат сложени съответни задания – вие го познавате доста добре “, добави той и във връзка с пристигналия като негов помощник Красимир Петров.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това какви остават задачите на Левски през втория полусезон поради сериозното закъснение от върха и отпадането от шампионата за Купата на страната, експертът отвърна: „ Това, че губим съществени футболисти, не е прелестно – само че задачите са наложително да участваме в Лига Европа. Целта ни беше да се борим за купата, само че има още мачове – не би трябвало да бъдем отписвани от битката за купата. Не се знае по какъв начин ще се подготвим по време на зимния лагер. Целите са високи, напрежението няма по какъв начин да го избегнем, тъй като още първоначално изостанахме от първите места “, сподели наставникът и продължи:

„ Например, с четири точки от изгубените в мачовете с Локомотив София и Крумовград, щяхме да гледаме по-оптимистично. Има задоволително мачове, задачата на тоя предварителен интервал ще бъде да обиграем тима, да върнем основите на играта, да се структурираме по този начин, с цел да бъдем по-ефективни в построяването на нашите офанзиви. Вярвам, че това ще се случи – задачата във втория полусезон ще бъде победа във всеки мач и това вероятно да ни докара до място в Лига Европа, а в случай че може и до по-горно класиране. Докладът е изработен, само че той е конфиденциален, няма да доближи до медиите. Ако желае Боримиров да ви го даде, мисля, че не е належащо “.

Относно декларацията на Левски, в която клубът опроверга информациите, че се интересува от играчи от родния шампионат, Костов съобщи: „ За български футболисти прочетох много имена, за които забавно, че не сме проявявали интерес. Всички български футболисти са забавни за Левски, само че най-важни са левскарите. Нямаме съответни имена, към които да сме насочили вниманието си. Очакваме Билал Бари да бъде в доста положително положение, само че ще бъдем деликатни към него, би трябвало да го щадим. Иван Андонов трябваше да направи мач за първия тим, грешката е моя, че не му дадох късмет – ние го следим и го харесваме, ще получи шансове, с цел да може да влезе в конкуренцията за вратарския пост. Ван дер Каап ще продължи да бъде включван, това бе по този начин и преди да преподпише “, добави още треньорът на „ сините “ във връзка с завръщащия се след дълго лечение на контузия Билал Бари, както и преподписалите през днешния ден Келиан ван дер Каап и Иван Андонов.

„ Ако си върнем играта, мисля, че ще наваксаме доста точки, защото ще бъдем мощен тим, ще си върнем настроението. В края на полусезона ние нямахме въодушевление, загубихме значими точки. Трябваше да променяме своята тактичност, имахме и неуместно изгубени мачове. Имаме доста добра опция да се приготвим при доста положителни условия. Ще бъдем на положително място, добре сме проведени. Имаме задоволително на брой контроли, с цел да забележим безусловно всички играчи. Надявам се, че тези условия ще бъдат почетени от нашите футболисти. Фадига и Дарлан са към този момент приспособени и би трябвало да покажат по-добри игри през втория полусезон. Точно това е решението на клуба – да бъдат по-добре продадени. Мачовете през втория полусезон са най-важните за нас “, приключи Костов.

Тренировката на " сините ", която е открита за последователи и медии, стартира в 15:00 часа. Левски отпътува на 14 януари за турския курорт Белек, където ще изиграе общо девет контроли - първата е против унгарския Вашаш на 17 януари, а последната против Рига (Латвия) на 7 февруари. Отборът се прибира в София ден по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР