Разнообразието от подови настилки в домовете ни е пословично. Дори

...
Разнообразието от подови настилки в домовете ни е пословично. Дори
Коментари Харесай

Как да чистите подовите настилки със средства от кухненския шкаф

Разнообразието от подови настилки в домовете ни е пословично. Дори в границите на една стая може да имаме няколко разнообразни настилки. Съвсем естествено поддържането им чисти е от значително значение, с цел да си спестим чести поправки и замяна, костваща много средства от бюджета ни. Ако овладеем тайните на почистването на многообразието от настилки вкъщи, освен това със средства от кухненския ни долап, а не със скъпи и цялостни с химия препарати, те ще ни служат доста по-дълго.  Основно в жилищата се срещат паркет, теракот, гранитогрес, мрамор и фаянс. Всяка една от тези настилки има своята загадка за разчистване и избрани неща, за които да внимаваме, с цел да удължим живота ѝ.
1. Паркет
Паркетът е нестабилен на влага, водата съкратява живота му. След измитане или минаване с прахосмукачка той се нуждае от измиване с влажна, само че никога мокра гъба (моп, парцал) и от качествено забърсване до изсъхнало. Ако оставите влагата да изсъхне сама, влошавате качеството му. Идеален асистент за разчистване на паркета е оцетът. Той се поставя към водата в кофата и се разбърква. Не пропускайте да изстискате мопа след потапянето му в сместа. Трябва да го усещате мокър, а не влажен и течащ.
 НЕ правете това, когато чистите НЕ правете това, когато чистите
Вероятно чистенето на дома е едно от най-неприятните неща, които ни се постанова да вършим в актуалния забързан живот. Не може да не сго...

2. Фаянс и теракот
Ако задачите да запазите фугите чисти и като нови по-дълго, не пропускайте ежедневното минаване с прахосмукачка. Като това включва и плочките на стената в кухнята ви. Честото изсмукване на праха и мръсотията не разрешава тя да се набие във фугите. Ако фугите към този момент са нечисти, ваш правилен асистент е содата. Разбъркайте я с вода до приемане на паста и намажете плочките и фугите. Смесете равни елементи вода и оцет и напръскайте върху пастата. Появяват се балончета. Изтъркайте с твърда четка и подсушете. Резултатът ще ви очарова.
3. Гранитогрес
 Как да се грижим за килима вкъщи Как да се грижим за килима вкъщи
Килимите внасят уют в дома, придават друго звучене на интериора. Хубавите и качествени килими имат висока цена и е значимо за бюджета...
Релефният гранитогрес и светлите фуги са най-трудни за разчистване. Може да тествате силата на лимона в това предизвикателство. Лимонената киселина е идеална за разчистване на варовика. Разтворете 2 пакетчета в литър вода и намокрете хубаво плочките със сместа. Търкайте с твърда четка. Оставете да подейства половин час и изтъркайте още веднъж. Подсушете. Гранитогресът ви доби типа, в който го купихте, нали?
4. Мрамор
Камъкът и мраморът изискват нежна грижа – меки почистващи средства – гальовен сапун с вода и мека забрадка за забърсване и гланциране. Веднъж годишно по време на почистването е добре да нанесете защитно средство – полимерен лак или препарат на восъчна основа. Това ще съобщи искра на каменния под, ще го защищити от надраскване и ще удължи живота му.
Ако имате изключително скъпа и скъпа настилка, наложително избягвайте да местите мебели с дърпане върху нея, да влизате с обувки изключително с токове и я предпазете с килим или мокет, когато очаквате натоварен трафик – посетители или децата за уикенда. Това ще я резервира чиста, здрава и непокътната по-дълго време и ще ви спести средства и време за разчистване или замяна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР