Размириците в чилийската столица Сантяго взеха три жертви, съобщават местните

...
Размириците в чилийската столица Сантяго взеха три жертви, съобщават местните
Коментари Харесай

Размириците в Чили взеха три жертви

Размириците в чилийската столица Сантяго взеха три жертви, оповестяват локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес. Над 300 души са арестувани, 156 служители на реда са ранени. Пострадали са и 11 цивилни, демонстрират систематизираните данни от последните дни.


Протестите избухнаха поради повишението на цената на билетчето за метрото в столицата, което съгласно локалните хора е прекомерно скъпо, а съгласно управляващите – не покрива разноските за ток и поддръжка на подземната железница. Заради протестите президентът Себастиан Пинера реши да анулира повишението на цената на метро билетите, само че това не спря стачкуващите.

Президентът на страната разгласи изключително състояние в събота и по улиците на Сантяго бяха изпратени военни и танкове, само че протестите продължиха и в събота през нощта.

На места в страната беше въведен и полицейски час – от 22 часа вечерта до 6 часа сутринта.

Анализатори разясниха, че по улиците на Чили, която се счита за една от най-стабилните страни в Латинска Америка, е имало танкове и военни за пръв път от 1990 година, когато страната се върна към демокрацията след свалянето на диктатора Аугусто Пиночет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР