Размествания на върха на дружествата си в България предприе Юнайтед

...
Размествания на върха на дружествата си в България предприе Юнайтед
Коментари Харесай

Досегашният шеф на Нова ТВ поема Виваком

Размествания на върха на сдруженията си в България предприе " Юнайтед Груп " (United Group) като назначи досегашният основен изпълнителен шеф на " Нова Броудкастинг Груп " Николай Андреев за началник на телекома " Виваком " на мястото на обявилия напускането си още през август Атанас Добрев. Андреев поема новия пост от 1 декември. Медийната група пък ще бъде управлявана от Дирк Геркенс, който през януари 2021 година.

" Имаме удоволствието да обявим имената на двама одобрени мениджъри. Ники е всестранно развъртян експерт, с потвърдени лидерски качества в разнообразни промишлености. Той свърши изключителна работа за развиването на " Нова Броудкастинг Груп ", до днешния триумф на компанията. А Дирк е високо скъп европейски ефирен управител с над 25-годишен опит в тази сфера ", разяснява основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг в известието за измененията.

Тя благодари на Атанас Добрев за работата му във " Виваком " през последните осем години и за сполучливото консолидиране на телекома в " Юнайтед Груп ". " Радвам се, че назначаваме доста сполучлив водач от групата, който да продължи работата му ", сподели още Боклаг.

Според нея с новите основни изпълнителни шефове " Виваком " и " Нова Броудкастинг Груп " ще надградят триумфите на двете компании и те ще продължат развиването си, защото българският пазар е доста значим за " Юнайтед Груп ".

Николай Андреев се причислява към " Нова Броудкастинг Груп " през 2009 година като основен финансов шеф, а през 2019 година поема ръководството на компанията. Преди това е бил финансов шеф и шеф " Връзки с вложителите " в " Девин " АД. Заемал е разнообразни управителни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в интернационалната корпорация " Юниливър ". През 2014 година печели оценката " Най-добър финансов шеф " на годишната гала на Форума на финансовите шефове на EY и Forbes за неговите професионални достижения и за приноса му към развиването на специалността. Николай Андреев е магистър по финанси.

Дирк Геркенс се причислява към " Юнайтед Груп " през 2020 година е и в борда на шефовете на " Юнайтед Груп ", която е директният притежател на Нова ТВ и някогашните вестници на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той участваше директно в ръководството на " Нова Броудкастинг Груп ". Геркенс е бил основен изпълнителен шеф на RTL Klub и на TV2 в Унгария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР