Разместване вляво! Окончателно - Движение 21 на Татяна Дончева няма

...
Разместване вляво! Окончателно - Движение 21 на Татяна Дончева няма
Коментари Харесай

Разместване вляво: Татяна Дончева няма да участва в коалицията "БСП за България"

Разместване вляво! Окончателно - " Движение 21 " на Татяна Дончева няма да взе участие в обединението " Българска социалистическа партия за България ", а остава с " Изправи се! Мутри вън! ". Бившият министър председател Жан Виденов ще се яви на изборите това лято с " Ляв съюз за чиста и свята република. "

Коалицията " Ляв съюз за чиста и свята република " е основана, тъй като съгласно членовете й левицата е разгромена след последните избори. Искат и по-добри връзки с Русия. А Според Жан Виденов се чакат нови парламентарни избори след президентските.

Изправи се! Мутри вън! потеглят на избори в остарелия си състав, а Татяна Дончева остава в обединението.

„ Това е печеливш тим, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на жителите “, сподели Мая Манолова.

Миналата седмица Дончева водеше договаряния със социалистите да се присъдени към необятното им ляво обединяване, препоръчано от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Няма необятна лява коалиция. Има тясна коалиция, тъкмо във типа, в който тя беше и на предходните избори “, сподели през днешния ден Татяна Дончева.

„ Очакваме да се усъвършенства резултатът. Точно по тази причина сме се събрали и ще работим за това “, сподели Арман Бабикян.

Бившият министър председател от края на деветдесетте Жан Виденов още веднъж влиза в политиката. Този път с коалиция " Ляв съюз за чиста и свята република " като нейн учредителен секретар. Години наред той пазеше медийно безмълвие.

„ Не искайте части от мен, в случай че мога да изтъквам шлагер отпреди двайсет години на Кристина Агилера “, разяснява Жан Виденов.

Той сподели, че в този момент е точният миг за завръщане. Ще се кандидатира за народен представител, само че не се вижда още веднъж като министър председател.

Виденов е министър-председател от 1995 до 1997 година, подава оставка след всеобщи митинги, провокирани от хиперинфлацията и даже по гледище на личната си партия. Тръгва си от поста водач на Българска социалистическа партия, а от социалистите през 2000 година. Казва, че през днешния ден не търси реванш с Българска социалистическа партия, а има единствено отвращение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР