Различни прояви, тържествена сесия на СОС и връчване на званието

...
Различни прояви, тържествена сесия на СОС и връчване на званието
Коментари Харесай

В деня на София: Тържествено заседание на СОС и връчване на званието „почетен гражданин“

Различни прояви, тържествена сесия на СОС и връчване на званието „ почетен жител “ на столицата маркираха отбелязването на днешния празничен за София 17 септември.

„ Честит празник! Честит празник на мъдростта, на съзиданието с обич, с религия и с вяра. За всички нас, които работим за София, това е освен градски, само че и персонален празник, тъй като е празник на напъните и работата на всеки от нас. На този финален 17 септември, в който сме дружно в залата на общинския съвет в този състав, желая да благодаря на всеки един “, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

„ За мен беше чест да сме един тим, постоянно прекарвайки повече време дружно, в сравнение с със своите фамилии. Затова Ви благодаря за търпението и че устояхте на денонощния ми тормоз със задания и позвънявания “, добави тя.  Фандъкова насочи апел в идващите локални избори – „ да не създавате изкуствени разломи, да не създаване несъществуващи разлики, да не противопоставяте едни хора против други, в опит да се харесате на някои. София е общественост от почтени и свободни хора, които градят и живота си и бъдещето на страната ни. Затова са нужни огромни и същински цели, които да увличат, основават и сплотяват “, съобщи тя. 

Столичният общински съвет награди четирима създатели и общественици със званието „ Почетен жител на града “ на днешната си тържествена сесия.

С оценките бяха наградени художникът и учител проф. Станислав Памукчиев, поетът Георги Константинов, писателят Георги Господинов и президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър.

С „ Почетен знак на Столична община “ бяха отличени читалище „ Петър Берон “ и преводачите Анджела Родел и Мари Врина.

Официалното отбелязване на празника ще продължи площада пред храма „ Света София ” в столицата.

По мотив празника на града са планувани и други събития.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР