Различията между Русия и членовете на НАТО по отношение на

...
Различията между Русия и членовете на НАТО по отношение на
Коментари Харесай

Орбан след 5-часов разговор с Путин: Възможно е споразумение за решаване на кризата Украйна-Русия

Различията сред Русия и членовете на НАТО във връзка с украинско-руската рецесия са обилни, само че " може да бъдат преодолени ", съобщи през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан след петчасови диалози с съветския президент Владимир Путин в Москва, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Днес се убедих, че съществуващите разлики в позициите може да бъдат преодолени и е допустимо да бъде подписано съглашение, което ще подсигурява мира, сигурността на Русия, а и е задоволително за страните членки на НАТО ", сподели Орбан. Той изрази вяра, че диалозите през идващите дни и седмици ще доведат до съглашение.

На взаимна конференция с съветския президент Владимир Путин унгарският министър председател назова визитата си в Москва " миротворческа ", съобщи ТАСС.

Орбан не пропусна да означи продължаващото " към този момент 13 години " съдействие сред Будапеща и Москва, както и обстоятелството, че се е срещал с Путин 12 пъти. Според унгарския министър председател " в Европейски Съюз няма нито един началник, който би желал започване на спор с Русия ".

Орбан също по този начин означи, че предходната година, въпреки и цялостна с проблеми поради пандемията, се е оказала най-успешната в връзките Русия-Унгария.

Очевидно Путин и Орбан са имали да разискват доста въпроси, защото срещата им на четири очи е траяла пет часа, както оповестиха международните организации. И евентуално един от най-важните за Унгария резултати от този диалог е, че Москва и Будапеща са покрай съглашение за увеличение на годишните доставки на съветски газ за Унгария с 1 милиард кубически метра, стана ясно от думите на Орбан.

" Руският газ е нужен, с цел да се понижат разноските за комунални услуги. От позиция на унгарските жители е доста значимо, че сме покрай съглашение за увеличение на годишните доставки на газ от Русия с 1 милиард кубически метра ", сподели Орбан.

В този подтекст Путин посочи, че спомагателните доставки на газ от Русия за Унгария ще бъдат контрактувани при започване на април. Но стана ясно, че решението за това към този момент е взето.

Унгария също по този начин се надява в близко бъдеще да получи лиценз за създаване на атомната електроцентрала " Пакш-2 ", съобщи министър председателят Орбан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР