Разкрито е, че зловещият псевдоним е в известен смисъл подходящо

...
Разкрито е, че зловещият псевдоним е в известен смисъл подходящо
Коментари Харесай

НАСА обявява, че Венера е „злият близнак“ на Земята

Разкрито е, че злокобният псевдоним е в прочут смисъл уместно изложение на това за какво астрономите покачват интереса си и ще изследват Венера през това десетилетие.

Учени и инженери от НАСА и Европейската галактическа организация се приготвят да изпратят три нови задачи до втората канара от Слънчевата система. Те желаят да знаят доста повече за близката планета, която наподобява на Земята по толкоз доста способи и все пак е толкоз поразително друга.

Видеото визира няколко кошмарни, само че завладяващи аспекта на Венера. От една страна, има парников резултат. Атмосферната обвивка с дебелина 24 километра е направена от въглероден диоксид и съдържа облаци от сярна киселина. Планетата създава задоволително високи температури, с цел да разтопи оловото.

Лори Глейз, шеф на планетарните науки на НАСА, споделя, че температурата на повърхността на Венера може да доближи 900 градуса по Фаренхайт (480 градуса по Целзий). „ Значи това е бясно място, само че в действителност забавно “, споделя Глейз. „ И в действителност желаеме да разберем за какво Венера и Земята се оказаха толкоз разнообразни. “

Най-малко три задачи до Венера ще летят през идващото десетилетие. Има DAVINCI на НАСА, редуциране от Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble Gases, Chemistry and Imaging, което включва два съществени съставния елемент:

Първото и най-важно е галактически транспортен съд, който ще лети до Венера, улавяйки данни за облаците на планетата и нейния терен, в допълнение към това да работи като телекомуникационен център за задачата. Втората е специфична сонда за втурване, която ще падне през гъстата атмосфера на Венера и ще събира данни, до момента в който пътува през рисковата среда.

Друга задача, наречена VERITAS, ще стане първият орбитален уред на НАСА, който ще посети Венера от 90-те години на предишния век. VERITAS е кратко от Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography and Spectroscopy. Космическият транспортен съд ще развие необятен взор върху Венера и нейната история, помагайки на учените, които желаят да научат повече за нейните вулкани и да дефинират дали Венера в миналото е имала вода. Италианската галактическа организация (ASI), Германският аерокосмически център (DLR) и Френската галактическа организация (CNES) също ще допринесат за VERITAS.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР