Разкритията за , предизвика силна реакция от европейските лидери и

...
Разкритията за , предизвика силна реакция от европейските лидери и
Коментари Харесай

Енергийни санкции на ЕС срещу Русия ще се усетят най-силно в Литва и България

Разкритията за, провокира мощна реакция от европейските водачи и интензифицира процеса към идващ кръг от наказания. В момента се работи по огромен проект за блокиране на целия импорт на съветски газ и нефт. В сряда следва среща на посланиците, само че за крайното решение е належащо единогласие измежду всички страни членки. По строгите ограничения против Кремъл, ще предизвикат доста разнообразни стопански резултати, съгласно разбор на френския проучвателен институт Conseil d`Analyse Economique, и надлежно европейските сътрудници още веднъж са разединени.

Според, оповестен в понеделник, до момента в който въздействието за Франция би било " непретенциозно " със спад от към 0.15% до 0.3% в Брутният вътрешен продукт, то страни като Литва, България, Словакия, Финландия и Чехия, биха могли да изпитат спад от цели 5%. Германия, най-голямата стопанска система на континента, е изправена пред " общо умерено " влияние, което може да доближи 3% при най-песимистичния сюжет, се споделя още в докалда. Страната дълго време беше срещу санкционирането на съветската енергийна промишленост, морската търговия и други основни промишлености.
Смекчаване на икономическите последствия
Отново съгласно разбора Conseil d`Analyse Economique, който поучава министър-председателя на Франция по икономическите въпроси, Европейски Съюз би могъл да ограничи отрицателното влияние за стопанските системи, в случай че избра налагането на по-високи мита вместо цялостна възбрана на импорт на нефт и газ. Например, при 40% мита, вносът на съветски изкопаеми горива, ще се намалее с към 80%, а загубите за най-зависимите от съветските доставки страни (Литва, България и др.) ще бъдат от три до четири пъти по-малки.
Щети при енергийно ембарго
Моделът за разбор включва 30 бранша в 40 страни. Въпреки статистическите отклонения, които може да довеждат до при симулацията, създателите подсигуряват за сигурност и акуратност на разбора.
Реклама
Всъщност, газът играе доста по-голяма роля в отоплението и обезпечаването на сила за промишлените предприятия и цялостното отричане oт съветските доставки ще бъде сериозен удар за стопанските системи от Европейски Съюз. В същото време, вероятно ембарго за петрола би било доста по-болезнено за Русия, защото Москва печели доста повече от продажба на нефт, в сравнение с газ. Подобно решение ще засегане директно и особността на президента Владимир Путин да финансира войната в Украйна, а резултатът върху Европейски Съюз ще бъде кратковременен. По тази причина " В глобите, ние по-скоро ще търсим делене на петрола от газа ", споделя посланик пред
брюкселското издание Politico.
Германия търси вложители за поделенията на " Газпром " в страната
Германия търси купувачи за подразделенията на Gazprom PJSC в страната, като предлага обезпечени държавни заеми за всеки вложител, който е подготвен да придобие част или целия бизнес, оповестява Bloomberg.
В момента се водят договаряния с частни купувачи за Gazprom Germania или за някои от подразделенията му, които включват енергийната компания Wingas и компанията за предпазване на газ Astora (управлява най-голямото вместилище в страната - Реден в щата Долна Саксония), съгласно източник, поискал анонимност. На евентуалните купувачи ще бъдат препоръчани обезпечени заеми посредством държавната банка за развиване KfW IPEX-Bank.

Дъщерните сдружения на " Газпром " в Европа са под напън, откакто клиенти и бизнес сътрудници отхвърлят съдействие с тях, което може да докара до банкрута им. Берлин не е отхвърлил изцяло разновидността за национализация на части от Gazprom Germania като последна мярка, само че към този момент се стреми да откри друго позволение. В същото време държавното управление на Англия евентуално ще поеме комерсиалната активност на " Газпром ", която доставя страната с една пета от газа.

От " Газпром " оповестиха в петък, че към този момент не са притежатели на дъщерните си сдружения в Германия, които имат и клонове във Англия, Швейцария и Сингапур. Руската компания не разкрива кой е новият притежател, само че документи от държавните регулатори демонстрират транзакции за продажба на Gazprom Export Business Services LLC, притежателят на Gazprom Germania. Компания на име Joint Stock Company Palmary е станала акционер на Gazprom Export Business Services LLC.

Не е ясно кой е крайният притежател на Palmary - компанията е записана през октомври на адрес в Москва и от 30 март насам генералният й шеф е Дмитрий Цепляев съгласно съветския бизнес указател.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автори Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР