Разкрития по разследването за смъртта на градоначалника на ЯкорудаВ последните

...
Разкрития по разследването за смъртта на градоначалника на ЯкорудаВ последните
Коментари Харесай

Кмет стрелял по телефона, преди да се самоубие

Разкрития по следствието за гибелта на градоначалника на Якоруда
В последните дни държанието на Нуредин Кафелов било необичайно, свидетелстват негови близки

Не са открити следи от различен човек в колата му

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов първо прострелял телефона си с два патрона, а третият изстрел бил в дясното му слепоочие. Това демонстрира огледът на автомобила, в който градоначалникът е поставил завършек на живота си.



Мястото, където Нуредин Кафелов е поставил завършек на живота си и през днешния ден се охраняваше от полиция.

Кафелов бе открит в понеделник прострелян в главата на задната седалка на автомобила си на пътя към курортната околност Трещеник, на към 6 км от Якоруда. До тялото били револверът и телефонът му. Сигналът за съдбовния случай бил подаден от служебния му водач и от водача на Движение за права и свободи в общината Ибрахим Карафеиз, които тръгнали да го търсят, откакто кметът не отишъл на работа и не отговарял на мобилния си телефон. Сутринта рано споделил на водача си, че отива на разходка в гората.

Склоняване към самоубийство продължава да бъде версиятя за гибелта на Кафелов, потвърдиха от прокуратурата. Но всички следи досега демонстрират, че той се е самоубил в резултат на тежка меланхолия, споделят криминалисти. Разпитани били околните му и работещите в общината. Повечето са обяснили, че през последните 5-6 дни държанието му е било необичайно, не ходел на работа, изолирал се, бил неконтактен, имал очевидно терзание, на моменти реагирал несъответстващо.

До момента не са открити отпечатъци или следи от наличието на различен човек в автомобила. Установено е, че последните диалози на Кафелов били с близки и по работа, след което изключил телефона си. Днес се заприказва, че имал и 150 000 лв. заем.

Нуредин Кафелов е от 20 година кмет на Якоруда от партия Движение за права и свободи. През лятото на тази година КПКОНПИ стартира следствие против него. Сигналите сочат, че родителите на брачната половинка му от години снабдявали постройката на администрацията, селските кметства, детските градини, учебните заведения и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Според осведомени всеки миг се очаквало да му бъде повдигнато обвиняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР