Разкритието на агенция BulNews за отказа да се даде разрешение

...
Разкритието на агенция BulNews за отказа да се даде разрешение
Коментари Харесай

Разкритие на BulNews подлуди Македония, правителството се мъчи да тушира скандала

Разкритието на организация BulNews за отхвърли да се даде позволение на самолета на българския предприемач Георги Бошнаков да кацне на летището в Скопие подлуди Македония.

Ексклузивно в BulNews! Разбилият се аероплан желал да кацне в Скопие, само че му отказали кулоар поради Ципрас /снимки/

Железен източник от "Македонска навигация " (М-НАВ) заяви извънредно пред кореспондент на медията ни часове след злополуката на дребния аероплан "Чесна П210Н ", при която почина цялото семейство на Бошнаков, че му е бил отхвърлен кулоар за кацане, поради заминаването за Атина на формалната делегация, водена от премиера на Гърция Алексис Ципрас.
Вчера в 10.34 ч. скандалната вест бе оповестена в BulNews, след което бе публикувана от множеството български медии. Малко по-късно съвсем всички водещи македонски медии качиха новината, като дълго време при някои от тях тя даже бе водеща. На път е бил да избухне интернационален скандал, защото гостите от Гърция не са желали сходни изключителни ограничения за сигурност, поради които българският водач е бил заставен да продължи за София, макар неприятното време и турболенцията.
Разкриването на скандалния факт докара до опит той да бъде опроверган. "Македонска навигация " (М-НАВ) популяризира публично известие по отношение на информациите, че на българския аероплан не му е било позволено да кацне в Скопие. "Както беше казано през вчерашния ден, 2 април 2019 година от страна на Г. Николче Тасески, ръководител на управителния съвет на М-НАВ АД Скопие, на водача на самолета от вида "Чесна П210Н " му е било обещано утвърждение за кацане на скопското летище, само че въпреки всичко, той е премислил и е траял пътя към София, след което се е разрушил над Солунска глава ", написа шефът на "Македонска навигация " Николче Тасевски.
Официалните македонски управляващи обаче не разпространиха запис с Георги Бошнаков, от който да се чуе за даденото позволение, макар че часове по-рано пуснаха подобен с последните му думи, преди самолетът му да изчезне от радарите. Нещо повече: в нито една македонска медия не се появи по кое време е изхвърчал от Скопие самолетът на Ципрас.
Часове, откакто локалните медии разгласиха новината на BulNews, цензурата се задейства и на множеството места тя бе отстранена. Някои сътрудници в началото разгласиха и опровержението на М-НАВ, само че по-късно бяха принудени да отстранен и двете вести от уеб страниците си. Очевидно държавното управление в Македония взе ограничения скандалната вест да бъде „ убита “, преди да е провокирала дипломатически скандал с България и Гърция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР