Разкрити са по 7 медицински пункта в курортите Златни пясъци“

...
Разкрити са по 7 медицински пункта в курортите Златни пясъци“
Коментари Харесай

Медицинските екипи отново поеха плажовете от 1 юни


Разкрити са по 7 медицински пункта в курортите " Златни пясъци “ и " Св.св. Константин и Елена “, Кабакум и Варна и 1 пункт в кв. Аспарухово.

Всъщност трите реанимобила с екипи от лекар-реаниматор, здравна сестра и водач обикаляха плажовете от 15 май на " Златни пясъци " и на " Св. Св. Константин и Елена ", като ще продължат до привършване на летния сезон. Медицинските екипи, дружно с тях, се състоят от 62 експерти: 12 лекари – реаниматори, двама фелдшери, 40 медицински сестри и 8 водачи на 3 линейки-реанимобили плюс 2 аварийни при потребност, като екипът е по-многоброен от този през предходната година, когато бяха 55 експерти.

Медицинските пунктове бяха ремонтирани главно от концесионерите, като тук-там се построиха нови. Екипите са към този момент непрекъснати, основно от експерти от варненските здравни заведения. Всички са минали обучителни курсове, проведени от Медицинския университет – Варна, с преподавател проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване – КАИЛ в Университетската болница " Света Марина ", и са получили документи за професионално държание при незабавни обстановки и водни произшествия, сподели още доктор Иван Иванов.

Той добави,че всички пунктовете са оборудвани според условията на Наредбата за водно-спасителната активност, като оборудването и лекуването е за сметка на здравното заведение.

На екипите са раздадени и мобилни телефони, с цел да поддържат непрекъсната връзка между тях.

Важно е да се знае, че оказваната здравна помощ е изцяло безвъзмездна за потърпевшите на плажа. Освен това екипите работят в доста добра колаборация със спасителите от БЧК, както и с сътрудниците си от Центъра за незабавна здравна помощ. Благодарение на взаимните старания през предишния сезон са избавени десетки човешки живота и не са позволени произшествия с летален завършек на охраняемите плажове в работно време, за което благодарим на нашите сътрудници и се надяваме на още по-плодотворни контакти тази година. Специални благодарности насочваме и към концесионерите на " Златни пясъци ", " Кабакум ", " Св.св. Константин и Елена " и Варненските плажове, които сътвориха нужните условия за работа в медицинските пунктове, сподели в умозаключение доктор Иван Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР