Разкрита е организирана престъпна група, извършвала престъпления срещу кредитната система

...
Разкрита е организирана престъпна група, извършвала престъпления срещу кредитната система
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група за документни измами и пране на пари


Разкрита е проведена незаконна група, правила закононарушения против кредитната система на страната, документни закононарушения и измами, както и пране на пари. Това заяви на ексклузивен брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Групата е работила от 2021 година на територията на Варна и Силистра. По първични данни са нанесени вреди за към 100 000 лв.. Част от парите са открити.

Чрез онлайн платформи на кредитни институции арестуваните са правили поръчки от името на български жители, които трайно са се открили в чужбина, употребявали са техните данни, след което с неистинен публични документи на тези лица са получавали заеми, изясни Конов.

Четиримата – трима мъже и една жена, са арестувани във Варна и Силистра. Ръководителят ѝ е на 36 години от Силистра. Води се следствие от кое място арестуваните са се снабдявали с данните на българите от чужбина.

Двама от арестуваните са престъпно проявени и осъждани. Няма данни групата да е взела участие в пазаруване на гласове към изборите, заяви комисар Деян Горанов, шеф на отдел " Североизточен " на ГДБОП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР