Разкриха организирана престъпна група, състояща се от три лица, част

...
Разкриха организирана престъпна група, състояща се от три лица, част
Коментари Харесай

Разкриха организирана група за данъчни престъпления, изпрала 50 млн. чрез трюфели

Разкриха проведена незаконна група, състояща се от три лица, част от които към този момент са арестувани. Препирани са пари посредством осъществени данъчни закононарушения, свързани с трюфели. Това разгласи на брифинг заместник-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов.

За шест месеца цената им е 50 млн. лв.. Дължимото Данък добавена стойност към страната е 12 млн. лв.. Само за юли страната е била ощетена с към милион лв..

Тарторите на " експертите " по трюфели са хванати в миг на изтегляне на близо 400 000 лева от банков клон в Пазарджик.

Множество лица са оповестени за търсене. Извършени са над 20 претърсвания и обиски в разнообразни области на страната. По случая са разпитани над 50 души и е събран забележителен размер материални доказателства.

Лидерът на групата е 47-годишен мъж от Пазарджик, неосъждан, само че с престъпни регистрации. Той е притежател на заложна къща. Заедно с другите участници, са направлявали голям брой компании - така наречен " изчезнали търговци ", които се употребявали за основаването на мним документооборот. Другият, негов помощник, се водил шеф на " кухите " компании.

Участниците в групата са наемали десетки работници-берачи, които не са могли да разграничат манатарка от мухоморка. Те не са правили никаква активност. Документално се водило, че правят стотици доставки, само че такива изобщо действително не е имало. Така в границите на 2 години, откогато съществува групата, са нанесени големи вреди за фиска.

Разследващите допускат, че вредата за страната ще се окаже доста по-голяма от в началото изчислената.

Тримата са арестувани за 72 часа, търсят се други участници в групата, сподели Попов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР