Разкриха множество престъпления след спецакция в Русенско, съобщиха от МВР. В

...
Разкриха множество престъпления след спецакция в Русенско, съобщиха от МВР.
В
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в Русенско, униформени разкриха куп престъпления

Разкриха голям брой закононарушения след спецакция в Русенско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
В рамките на извършените полицейски дейности е разкрита незаконна бензиностанция на територията на Бяла. Проверката е осъществена от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на МВР-Русе, във връзка със случай на контрабандно предложение на гориво.
В региона на открита площадка - ТИР паркинг със заведение за хранене, те установили съществуването на нерагламентирана безинова колонка с разходомер, инсталирана към бидон в транспортно средство - бус, спрян от придвижване, благосъстоятелност на 63-годишен беленчанин.
В бидона чиновниците разкрили течност в количество от към 130 литра с аромат на дизелово гориво. Във връзка със случая са известени и чиновници от митницата в Русе.
28-годишен е арестуван от полицията в Сливо поле с опиат, откакто е избягал от полицейска инспекция на пътя. На 18 март, на ул. "Бузлуджа " в Сливо поле служители на реда от локалното районно управление (на МВР) дали знак със стоп-палка за прекъсване за инспекция на автомобил, с френски регистрационен номер.
Автомобилът не спрял, само че униформените го открили паркиран пред дом на ул. "Тракия ", без лидер. По-късно се появил и специфичен автомобил за пътна помощ, ръководен от 44-годишен мъж и пасажер - русенец, на 28 години.
При инспекцията е изяснено, че фиатът е на 28-годишния, който обяснил, че не бил спрял за инспекцията, защото по-рано денем е употребявал опиати. Съобщил и че държи в себе си наркотично вещество и предал непринудено електронна везна, лула и плик с кристалообразно вещество, реагирало на амфетамин.
Водачът отказал тест за приложимост на опиати. Бил е арестуван и конвоиран до болничното заведение, където също е отказал да даде проби за разбор. Наркотици, растения марихуана, принадлежности за разфасоване, оръжие и муниции са открити у 29-годишен русенец.
На 19 март, в хода на провеждащата се полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност на територията на Русе, криминалисти направили инспекция на адрес в гада, населяван от 29-годишен мъж.
При претършуване служителите на реда иззели метамфетамин и канабис, две електронни везни, стъклени шишета с канабисово масло, огнестрелно оръжие, муниции, дузина растения – канабис, отглеждани в особено пригодено за това помещение и други движимости. Мъжът е бил арестуван, като по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Двама причинители на обири са открити от чиновници на Първо районно управление (на МВР). На 17 март в районното ръководство мъж, живеещ на адрес на ул. „ Муткурова “ в Русе, подал сигнал, че от вкъщи му е осъществена кражба на мобилен телефон.
В резултата на извършените оперативно-издирвателни дейности, служителите на реда от Първо районно управление (на МВР) открили, че създател на похищението е русенец, прочут на полицията, 31-годишен. Той е открит от чиновниците, а откраднатият телефон е открит и конфискуван.
Още един създател на кражба бил хванат от чиновниците на районното ръководство във връзка със сигнал от 18 март. Тогава в полицията било обявено, че от магазин на бул. „ Цар Освободител “, в региона на общинския пазар, са отнети осветително тяло и други движимости.
В резултат на осъществената работа по сигнала, служителите на реда стигнали до причинителя - малолетен русенец, на 17г.. Вещите предмет на закононарушението са открити и конфискувани. За случая се води кореспонденция в Първо районно управление (на МВР).
Безакцизен тютюн е открит в дома на русенец. При инспекция в жилището на 38-годишен мъж в блок в регионалния град служителите на реда открили, че той държи към кг ситно нарязан тютюн, без бандерол. Количеството е конфискувано.
На мъжа е формиран акт от чиновници на митническата организация. Той е бил арестуван за период до 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР