Разкри се кой е големият фалшификатор зад печатницата на банкноти

...
Разкри се кой е големият фалшификатор зад печатницата на банкноти
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО разкритие: Ето кой е големият фалшификатор зад печатницата на банкнотите менте

Разкри се кой е огромният измамник зад печатницата на банкноти менте. Известният измамник Томи Петела е тарторът на шуменската печатница, бълвала суперментета на 500-еврова банкнота.

Става въпрос за 55-годишният Томи З. Х., който приятелите назовават Петела поради семейството и „ надутостта и демонстрацията на висок персонален статус “.

Томи Петела печата пари от 1999 година. През лятото Хорозов бил в Испания и харчел по 50 хиляди евро на вечер. Петела и приятелят му имат предходни присъди. Преди години са разбивани техни печатници в Свищов и на две улици в Шумен.

Трима бяха задържани в акцията на антимафиотите в Шумен. Освен Х., арестуван е и В. Г. Двамата били сътрудници в незаконната активност от години.

SafeNews напомня: Банкомати са пускали подправени банкноти! Прокуратурата в България с потресаваща информация.

Печатницата край Шумен е бълвала суперфалшификати на 500-еврова банкнота, засечени в страни от Европейския съюз. Тя е била разкрита при спецакция и са арестувани трима души – производители и разпространители, на въпросните банкноти, както и на съвсем неразличими от същинските 50-левови и 50-доларови купюри, гласи формалната информация.

Единият от арестуваните е под непрекъснат арест, другият с домакински арест, а третият – под гаранция.

Зам.-шефът на ГДБОП Боян Раев разясни, че дирекцията работи по случая от 2020 година Сътрудничили са Европол и „ Сикрет сървиз “.

„ 500-евровият суперфалшификат е с доста високи защитни детайли на самата банкнота “, посочи Раев.

50-левовите банкноти са намирани в комерсиалната мрежа и са минали през машинната инспекция, минали са и през банкомати.

„ Лицата не са имали водач, който да ги управлява, само че всеки един от тази група има определение функционалности. Единият е доста добре механически образован, който работи със характерната техника. Другият има доста тънки и ювелирни умения, който доработва създадената банкнота на ръка. А други незаконни връзки на тези лица са се занимавали с разпространяването на тези неистинен парични знаци. Към сегашния миг не бих споделил, че са финансирани за произвеждане на тези пари от външни структури “, означи Боян Раев.

Намерени са и плаките за произвеждане на 50-левови и 50-доларови банкноти.

Днес евродепутат, който е проверяван от Европейската прокуратура за злоупотреби със средства на една от групите в Европейския парламент, пусна фалшив вест в обществените мрежи, че с подправените пари е бил обвързван български политик.

Заради отправените от медиите въпроси, от Министерство на вътрешните работи довечера разпространиха следната информация:

Във връзка със запитвания и изявления, свързани с разкритата при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП високотехнологична печатница за банкноти в лв., евро и долари, Министерство на вътрешните работи прецизира:

За следващ път се прави опит Министерство на вътрешните работи да бъде въвлечено в предизборната акция от политически партии и претенденти за народни представители.

Министерство на вътрешните работи отхвърля връзки на политически сили и лица
Ръководството на Министерство на вътрешните работи изрично отхвърля появилите се изказвания за каквито и да било връзки на политически сили и политически лица с разкритата индустриална база.

Подробности за брилянтно осъществената полицейска интервенция бяха изнесени на нарочна конференция през вчерашния ден, извършена взаимно от представители на управлението на ГДБОП и на офиса на Сикрет сървис към посолството на Съединени американски щати.

Американските сътрудници дадоха висока оценка за професионализма на всички чиновници от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

Акцията е извършена с експертната и финансова поддръжка, и в съгласуваност с Европол. При провеждането и беше обезвредена незаконна група за произвеждане и разпространяване на неистинен банкноти и бяха арестувани трима души, регистрирани и преди за престъпни прояви.

 

Източник – 24rodopi.com

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР