Разказът за бруталното насилие над 19-годишно момиче във вечерта на

...
Разказът за бруталното насилие над 19-годишно момиче във вечерта на
Коментари Харесай

Разказ за брутално полицейско насилие над момиче: Удряха ме в корема, за да нямам деца

Разказът за бруталното принуждение над 19-годишно момиче във вечерта на митинга против БФС в София продължава. Вчера ви показахме част от историята му, през днешния ден тя продължи в ефира на " Тази заран " по bTV.

Докато се пробва да избяга от баталните подиуми, момичето е спряно и съборено на земята от четирима служители на реда край църквата „ Св. Седмочисленици “. Крием името и лицето ѝ, тъй като се опасява след случилото се в онази нощта.

„ Всичко стана доста бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвред се чуваха крясъци и викове и всичко беше някакъв цялостен безпорядък, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем допустимо най-бързо - просто ме нападнаха. Четирима “, споделя младата жена.

„ Събориха ме на земята, удряха ме, след това ме накараха, споделиха ми да стана, при което аз станах и отново ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми приказваха - даже още до момента в който ме бият, ми обясняваха за какво ме бият. Че ще ме ритат преднамерено в корема - с цел да нямам деца. После ми обясняваха, че тъкмо това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, даже и да родя да не ги видя живи “, спомня си още тя.

Помни ударите и думите на униформените, само че не помни какъв брой време е траяло, не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„ На мен ми се стори доста. Не помня да е имало някой към мен, през множеството време просто не виждах. Само ги чувах и усещах по какъв начин ме боли. Те ме подвигнаха и ме оставиха на една скамейка с други хора, които бяха потърпевши по същия метод. Абсолютно почтени, неможещи да се защитят хора “, споделя момичето.

„ Държаха ни там към може би час, доста време, там към момента ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз от самото начало ги молех да извикат Бърза помощ, тъй като към мен имаше хора безусловно с отворени глави. Бях в потрес, не знаех какво да кажа, просто ги молех за спешна помощ и за вода най-малко. После ни споделиха да станем, вкараха ни в един бус “, споделя то.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички арестувани мъже.

„ Оставиха ни просто ей по този начин в коридора, след това започнаха да влизат хора, беше някакъв цялостен безпорядък. Нямаше разпит, един от служителите на реда пристигна при мен и сподели, че той ме е бил и стартира да приказва тъкмо това - че ме е ритал, с цел да нямам деца, да не мога да родя. в случай че имам шанса да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, тъй като се бях тормозила за нея. Той продължи и за нея - сподели ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя, като излезна от районното даже да не я видя, тя към този момент да е умряла ”, споделя момичето.

На въпроса за какво е това цялото нещо към едно момиче, той му дава отговор с обети. След като още веднъж чува обидите, следват и нови закани.

„ Той ми сподели, че ще ме качи горе и ще ми избие зъбите и сподели, че ще ме смачка. Аз не знаех какво мога да направя, просто го гледах и чаках да свърши “, споделя девойката.

Оказана ѝ е здравна помощ, момичето е закарано до „ Пирогов “, само че след прегледа още веднъж е върната в районното.

„ Те ме закараха в „ Пирогов “ и след това още веднъж ме върнаха в районното. Боляха ме ребрата, кръста, не можех да сядам. И това е, помня една болница, бях доста, доста изплашена. Държаха ме до сутринта, по-късно просто ми споделиха да си вървя и това е, аз си потеглих “, споделя момичето.

Връщането му вкъщи обаче не му носи успокоение, тъй като стените на дома ѝ от този момент се трансформират в затвор.

„ Боли ме, само че по-скоро повече ме е боязън. Страх ме е тъй като той беше доста разказвателен в това, което ми сподели. Страх ме е да не го направи и го сънувам просто, не мога да дремя, сънувам го като призрачен сън и някак си все едно ми се сливат дните и доста ме е боязън. Не желая да излизам, имам възприятието, че постоянно ще може просто да ме откри, да ми направи това, което ми сподели, че ще ми направи. Страхувам се за живота си “, разяснява младата жена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР