Разкажете накратко Вашата история, за началото.Преди 30 години основателят на

...
Разкажете накратко Вашата история, за началото.Преди 30 години основателят на
Коментари Харесай

30 години Блазер груп в Габрово е един от най-желаните работодатели



Разкажете в резюме Вашата история, за началото.

Преди 30 години създателят на компанията пристигнал на лов в България, доста му харесало тук и решил да стартира производството на дървени съставни елементи в Габрово. Били няколко индивида, през 2005-та година станали 45, тогава стартира и производството на железни съставни елементи. През 2017-тагодина към този момент са 160 чиновници, а през 2018-та година откриваме новата фабрика. В момента имаме 235 индивида непрекъснато заети.

Днес къде се намирате на пътя на развиването си? Къде се намирте на икономическата карта на района?

Произвеждаме дървени и железни съставни елементи за „ Блазер ”, имаме няколко клиента като Steyr и Swarovski, на които също продаваме съставни елементи. Също по този начин сглобяваме въздушни системи за марката Diana. На фона на икономическата карта на града сме може би един от най-хубавите работодатели. В последните години вървим нагоре с нарастване на продажбите.

Накъде продължавате?

Разбира се, че желаеме да се разрастваме още. Изграждането на фотоволтаична система е към този момент в ход.Инвестицията е в размер на 1 милион лв.. Ще продължаваме да влагаме в нови машини. Трябва да използваме най-новите технологии, с цел да сме в крайник с технологиите в сектора.

Не единствено инвестицията в машини и технологии е значима, ние влагаме доста и в образованието на личния състав. Това е един от най-важните цели на компанията. Винаги имаме сред 5 и 10 индивида, които са на образование в Германия. Без добре подготвен личен състав няма по какъв начин да поддържаме високо качество на продукцията.

Как оценяявате икономическата обстановка в България, какво бихте желали да се промени?

Икономическата обстановка в България е такава, каквато е в целия свят. Ние ще влагаме в различни енергийни източници, с цел да можем да поддържаме разноските постоянни. Поради нарастването на цените на енергийните източници, доста от фирмите ще изпитват усложнения в бъдеще. На този стадий не обмисляме никога да се отдръпваме от България. България е ужасно място за развиване. Ще продължаваме с вложенията. Като всяка друга компания ще се борим да понижаваме разноските си.

България би трябвало да започва рециклирщапрограма. За пластмасови бутилки и всичко друго, което може да се рециклира. За да подобрим положението на околната среда. За страдание като се огледаме в близост,навсякъде можете да видите разхвърляни отпадъци. Това убива една хубава страна като България и ние поддържаме преработването на всевъзможни типове боклуци.

Не е неприятно да се обмисли и улеснението на превоза на всевъзможни артикули от България до Германия. Трябват ни свободни граници, тъй като в този момент губим доста време по границите, а въпреки всичко сме членове на Европейския съюз.

На фона на енергийната рецесия на този стадий нямаме никакви проблеми, които да се отразяват на производството. Не използваме газ за производството, а единствено за отопление. Ако се стигне до газова рецесия, се надяваме да компенсираме неналичието на газ с електричество.

Вие полагате грижи за Вашите фрагменти още доката са на ученическата пейка. Какви са връзките Ви с просветителните институции с оглед професионалната подготовка на бъдещите Ви служащи?

Има няколко метода, с цел да сме сигурни, че нашите служащи са в крайник с новостите. Изпращаме служащи на образование в Германия, вършим образования тук във фабриката за повишение на квалификацията, работим с Професионалната гимнацзия „ Д-р Н.Василиади ”, взаимодействаме си по план за дуално образование. Винаги имаме минимум по пет възпитаници, които се образоват тук. Работим и с Техническия университет. Когато някой от нашите чиновници взема решение да продължи образованието си, особно, в случай че е в тенденция, подобаваща за производството, „ Блазер ” заплаща образованието и в допълнение дава студентски отпуски. Това е ключът към триумфа.

Как подобрявате работната среда и обществените условия?

Имаме много чиновници с над 20-годишен стаж във компанията. Винаги сме отправяли взор към обществената сфера, с цел да поддържат хората ни над междинния стандарт за страната. Оценяваме нашите чиновници, те са най-важния капитал на „ Блазер Груп ”. Работната среда във фабриката дава отговор на законовите регулации. Имаме климатична и аспирационна система, която работи в цялата фабрика. За да има добра среда както за служащите, по този начин и за машините и за продукцията. Имаме доста добра систума за възнаграждение. Работим със профсъюз „ Подкрепа ”, само че нормално хората не се нуждаят от синдикална поддръжка, тъй като държим равнище над стандарта.

Новите технологии по какъв начин трансформират производството?

Новите разработки се вършат в Германия, само че планираме да създадем тук инженерно звено и да работим в тази посока. Габрово е значимо индустриално звено и ще продължаваме да вършим вложения тук. Извън вложенията в машините и служащите, ще чакаме повишение на ноу-хау равнището, дружно с високотехнологичния машинен парк. В бъдеще ще работим за нововъведения, които ще са значими за клиентите ни. Също по този начин тестваме нови материали и нови способи за произвеждане, с цел да сме сигурни в качеството. И постоянно сме фокусирани върху това по какъв начин се отразява производството върху околната среда. Това, което може да се преработи, се преработва, всичко останало отива за преработване. Понеже имаме много дървени боклуци, ще влагаме в машини за произвеждане на дървени пелети.

В кое сте най-хубави?

В производството на приклади. Това е работа и произвеждане на международно равнище. Има много компании, които създават оръжия и съставни елементи за тях, те също поръчват от нас. Всичко, което излиза от тук е на много високо извънредно равнище. Аз съм разпален ловджия и още преди да се причисля към фамилията на „ Блазер ” съм употребил тези артикули. Персонално съм уверен в качеството. И съм доста благополучен и от продуктите и от работата си тук. Аз съм тук от четири години, минах през промени на производството, ъпгрейт на машини и технологии, видял съм доста неща.

Какво би трябвало да си намерения човек, когато чуе „ Блазер ”?

„ БлазерГруп " е компания известна по целия свят, която се занимава с производството на ловни и спортни оръжия. Марките й са Blaser, Mauser, Sauer и SigSauer, Rikbi, Limki,Minox и на върха са оптичните ни системи за оръжия. Ние сме съвременни и гледаме към бъдещето, само че резервираме традициите. „ Блазер Груп ” е софтуерен водач и предлагаме доста високо качество като съоръжение, като артикули и техники.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР