Разходите на Великобритания за Брекзит вероятно ще бъдат между 35

...
Разходите на Великобритания за Брекзит вероятно ще бъдат между 35
Коментари Харесай

Лондон изчисли, че Брекзит ще струва над 40 млрд. лири

Разходите на Англия за Брекзит евентуално ще бъдат сред 35 милиарда лири и 39 милиарда лири, демонстрират калкулации на английската Сметна палата, представени от в. " Гардиън ". Оттам предизвестяват, че на Лондон може да се наложи да заплати спомагателни 3 милиарда лири под формата на бюджетни вноски в Европейски Съюз, както и още 2.9 милиарда лири за Европейския фонд за развиване. Одиторите настояват, че оценките на Министерството на финансите включват и 7.2 милиарда лири от доходи, които обаче ще отидат непосредствено в частния бранш, а не в сметките на държавното управление.
Тези калкулации ще разгневят евроскептичните депутати от ръководещата Консервативна партия, които неведнъж поставяха въпроса дали английските управляващи не би трябвало да платят по-малко от 35 милиарда лири за излизането на страната от Европейски Съюз, разяснява в. " Гардиън ".
Финансовият министър Филип Хамънд другата седмица ще приказва пред парламентарната финансова комисия по отношение на заключенията на Сметната палата.
В края на м.г. английският министър председател Тереза Мей съобщи пред Народното събрание, че разноските по Брекзит ще бъдат сред 35 милиарда лири и 39 милиарда лири. Тогава тя изясни, че тези разноски са били контрактувани на взаимна среща сред английското Министерство на финансите и основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР