Разходите на руското правителство се фокусират все повече върху разноските

...
Разходите на руското правителство се фокусират все повече върху разноските
Коментари Харесай

Лондон: Русия е пред трудно решение как да финансира войната

Разходите на съветското държавно управление се концентрират от ден на ден върху разноските за войната против Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че препоръчаният от страната бюджет за 2024 година планува почти 68% нарастване на плануваните разноски за защита спрямо избраните за актуалната година - с това разноските за защита за 2024 година възлизат на към 6% от Брутният вътрешен продукт.

За разлика от това, разноските за обучение и опазване на здравето ще бъдат замразени на равнищата от 2023 година, което се равнява на действително редуциране заради инфлацията.

Британското разузнаване регистрира, че ще би трябвало да се разпределят повече средства за хонорари и разноски за опазване на здравето за възходящия брой ранени бойци и фамилиите на убитите в спора.

Над половината тежко ранени бойци, които се нуждаят от по-дългосрочна здравна помощ, са изгубили крака, като всеки пети се нуждае от ампутация на горен крак, изясни заместник-министърът на труда Алексей Вовченко на 17 октомври.

Тези ранени военнослужещи съвсем сигурно ще се нуждаят от здравни грижи през целия си живот.

Според английското МО непрекъснато възходящите военни разноски доста евентуално ще допринесат за инфлационния напън в Русия.

Освен това продължаващото увеличение на военните разноски ще принуди съветското държавно управление да вземе сложни решения за това по какъв начин да финансира войната, което евентуално ще усили финансовия напън върху съветския бизнес.

Всяко значително бъдещо понижаване на военните разноски обаче евентуално ще отстрани все по-централния мотор на съветската икономическа интензивност поради глобите.

 

Източник news.bg 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР