Разходите на правителството през декември счупиха рекорда (инфографика)Разходите на българското

...
Разходите на правителството през декември счупиха рекорда (инфографика)Разходите на българското
Коментари Харесай

Вечерни новини: Правителствените разходи за декември са рекордни; Как върви зимният сезон в България?

Разходите на държавното управление през декември счупиха върха (инфографика)
Разходите на българското държавно управление през декември счупиха всички върхове, ударяйки немислимите до неотдавна 11.4 милиарда лева Това е с над 2 милиарда лева над направените разходи предходния декември, когато на власт бе служебното държавно управление на президента Румен Радев. По традиция точно през последния месец на всяка година се вършат най-големите държавни разноски, които са отлагани по-рано през годината.
Още от същото: Как върви зимният сезон в България?
Зимният туристически сезон в България е в разгара си даже на открито времето да е пролетно. Ски пистите са отворени, резервациите за идните месеци вървят с цялостна мощ и всичко наподобява оптимистично за Зима 2023/2024. Въпреки това за поредна година бизнесът самичък избавя сезона, излиза наяве от туристическия отрасъл в два от най-големите ни зимни курорта – Пампорово и Банско.
София остава един от най-бързо растящите жилищни пазари в света
София резервира деветото си място измежду най-бързо растящите градски жилищни пазари в света през третото тримесечие в показател на консултантската компания Knight Frank, който обгръща 107 града. С годишен растеж на цените на жилищата от 8.8% и с 4.9 на 100 на тримесечна база българската столица изпреварва Филаделфия и Богота и се подрежда директно след Варшава и Пърт.
България е в Топ 100 на най-щастливите народи в света
България заема 77-а позиция в световната ранглиста на CEOworld за най-щастливи народи по света. Изследователите са употребявали статистически разбор от 2020 година насам, с цел да стигнат до заключенията в отчета си за 2024 година Анализирани са изчерпателни данни от социологически изследвания от 146 страни за последните четири години, с цел да дефинират най-щастливите страни.
Столичните квартали „ Гео Милев “ и „ Хладилника “ към този момент имат директна автобусна връзка
От през днешния ден започва нова автобусна линия, която свързва столичните квартали „ Гео Милев “ и „ Хладилника “. Нейният номер е 288 и ще работи единствено през делничните дни. Новината бе обявена в началото от кмета на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев преди дни.
Какви документи са нужни за безплатното пътешестване на деца в София?
От 1 февруари деца до 14-годишна възраст ще пътуват гратис в градския превоз на София. Това стана допустимо с решение на кабинета от средата на декември предходната година. За да е ясно какви документи би трябвало да дават родителите, с цел да може децата им да се възползват от нововъведението, Центърът за градски превоз (ЦГМ) показа информация за това.
Vulcan-ична задача до Луната и нов съперник на SpaceX: Космическата конкуренция се ожесточава
Нова американска ракета доближи орбита рано в понеделник, а изстрелването ѝ се дефинира от анализаторите като огромно – освен поради размерите на галактическото транспортно средство, само че и поради смисъла му за пазара, който през последните години бе доминиран от един състезател.
Поколението Z и заблудата им за лесни пари от продажба на парцели
Когато става въпрос за работа, специалността на брокера на недвижими парцели изглеждаше като детска игра за представителите на поколението Z (бел.ред. – родените сред средата на 90-те и края на първото десетилетие на новото хилядолетие).
Саудитска Арабия смъкна цената на петрола си и поведе пазара надолу
Цените на петрола паднаха с повече от 1% в понеделник поради внезапното понижение на цените от най-големия експортьор – Саудитска Арабия – и увеличението на добива на ОПЕК. Тези вести съумяха да компенсират терзанията за ескалиране на геополитическото напрежение в Близкия изток, предава Reuters.
Турската Fortis Energy възнамерява 2 GW нови ВЕИ мощности на Балканите
Турският производител на сила от възобновими източници Fortis Energy има намерение да конфигурира до 2 GW нов потенциал за произвеждане на електрическа енергия и зелен водород в няколко балкански страни през идващите пет години.
Гърция вкарва нова такса за туристи
От тази година гръцкото държавно управление вкарва нова такса за туристи. Т.нар. „ климатичен налог “ ще варива според от мястото на настаняване, написа изданието Kathimerini. Новите промени идват в отговор на тежките пожари и наводнения, които застигнаха Гърция през миналата година и опитът на държавното управление да финансира планове за реорганизация.
Американските банкови колоси се изправят пред купчина неприятни заеми
Най-големите американски банки следва да показват финансовите си доклади за четвъртото тримесечие на миналата 2023 година, а анализите подсказват за втвърдяване на облаците и по-конкретно – внезапно струпване на неприятни задължения.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР