Разградският окръжен съд призна за виновен 51-годишния Марин М. за

...
Разградският окръжен съд призна за виновен 51-годишния Марин М. за
Коментари Харесай

Изверг, пребил до смърт родната си майка, отива в затвора при строг режим

 Разградският областен съд призна за отговорен 51-годишния Марин М. за това, че не извършил Заповед за отбрана от домашно принуждение на Районен съд Разград и в изискванията на рисков рецидив, по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесен побой и междинна телесна щета, предизвикал гибелта на своята майка.

Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното съвещание, откакто отбраната на подсъдимия изиска кратко правосъдно разследване, оповестиха от пресслужбата на съда.

Марин М. живеел с майка в Разград. Често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал нападателен към близките. Сред получателите на нападателните му прояви била и майка му. След следващия акт на експанзия на 31 август 2019 година, майка му подала молба за протекция по реда на Закона за отбрана от домашно принуждение в Районен съд Разград. На 05.09.2019 година и на 06.11.2019г. били издадени Съдебна заповед за отбрана от домашно принуждение и Решение по гражданското дело, с които на потърпевшата жена били наложени ограничения за отбрана. Съдът задължил Марин да се въздържа от домашно принуждение във връзка с родителя му, отстранил го от взаимно обитаване на жилището за период от 10 месеца, забранил му да доближава жилището на майката, както и местата й за обществени контакти и отдих, забранил му да я приближава на разстояние по-малко от 20 метра за период от 10 месеца.

Въпреки издадената и доведена до знанието му Съдебна заповед за отбрана, подсъдимият решил да не я извърши и за следващ път да се саморазправи с майка си.  В осъществяване на намисленото на 08.08.2020 г отишъл в дома на майка си, почнал да я стиска за врата, да я удря по главата, лицето и тялото. В резултат на ударите дамата изпаднала в безпомощно положение. На идващия ден щерка й подала сигнал на тел.112, а екип на Спешна помощ я прегледал, само че тя отказала да бъде настанена в болнично заведение. Няколко дни по-късно обаче положението й се влошило, на 12 август била приета в болница в болничното заведение в Разград, а на 17 август умряла от множеството тежки увреждания, получени в резултат на нанесения й побой.

За първото осъществено закононарушение – нарушената на 08.08.2020 година Заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена от Районен съд Разград, Разградският областен съд наложи на Марин М. наказване " отнемане от независимост “ за период от две години, което редуцира с 1/3 до една година и четири месеца.

За второто обвиняване, че в изискванията на рисков рецидив, на 17.08.2020 година предизвикал по несъобразителност гибелта на майка си, в резултат на нанесени на 08.08.2020 година междинни телесни повреди, съдът му наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 10 години, което понижи с 1/3 до 6 години и 8 месеца, което да изтърпи при първичен непоколебим режим.

От двете санкции правосъдният състав наложи на подсъдимия най-тежкото.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР