Разговорите за правителство все още не са започнали, ще започнат,

...
Разговорите за правителство все още не са започнали, ще започнат,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Посланик Митрофанова няма място на първата сесия на 48-то Народно събрание

Разговорите за държавно управление към момента не са почнали, ще стартират, откакто се конституира 48-то Народно заседание. Това съобщи в " Още от деня " Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя разяснява и поканата към съветския дипломат Елеонора Митрофанова да участва на откирването на Народното събрание.

" Становището на парламентарната група на ГЕРБ е, че съветската страна е агерсор във войната с Украйна и с това схващане първи искахме да окажем военна помощ на Украйна, първи поканихме украинския дипломат в нашата централа на диалог, първи внесохме декларация в 47-то Народно заседание да обявим съветската страна за агресор и изрично не считаме, че дипломат Митрофанова има място на първата сесия на 48-то Народно заседание ", сподели Атанасова.

Тя означи, че евентуално попадаме в юридически лабиринт, тъй като дипломат Митрофанова не е отзована от Република България, не е оповестена за личност нон грата, не сме скъсали дипломатически връзки с Руската федерация, само че това е ценностен избор.

" Ние от ГЕРБ изрично заявяваме, че поддържаме Украйна, осъждаме експанзията на Руската федерация, изключително в подтекста на нападенията над мирни поданици и над украински градове и цели, които не са военни, през последните няколко дни ", акцентира Десислава Атанасова.

От обществените мрежи е схванала, че от Българска социалистическа партия и " Възраждане " са изразили обратно на тяхното мнение.

На въпрос какво ще е държанието им, в случай че дипломат Митрофанова участва на откриването на Народното събрание, Атанасова уточни, че " нейното неявяване ще бъде по-добре за въобще връзките сред двете страни ". И означи, че администрацията на Народно събрание би трябвало да вземе това решение, тъй като не са образувани към момента парламентарните групи, няма клетва на депутатите.

По въпроса за бъдещо държавно управление Десислава Атанасова напомни, че са диалозите ще бъдат модерирани от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, хора с опит при справяне с рецесии, и биха могли да ги проведат с всички парламентарно показани партии и да търсят консенсус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР