Разговорите за нова ядрена сделка с Иран, която би била

...
Разговорите за нова ядрена сделка с Иран, която би била
Коментари Харесай

Иран: Разговорите за нова ядрена сделка са нелепи и абсудрни

Разговорите за нова нуклеарна договорка с Иран, която би била по-добра от съществуващата, са нелепи. Това, както предава телевизионния канал Al Mayadeen, са декларирали в сряда от Министерството на външните работи на Ислямската република, предава ТАСС.
„ Да приказваме за ново нуклеарно съглашение, което би било по-добро от настоящето, е неуместно и неуместно “, означиха от ведомството, като подчертаха също, че Техеран „ приветства разговора с Европа в случай че бъдат обезпечени ползите му в нуклеарната сфера “.
По-рано министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф пусна известие в „ Туитър “, в което уточни, че Техеран ще даде окончателното си решение по отношение на излизането на Съединени американски щати от него след дипломатически контакти със съхраняващите присъединяване си в него страни.
„ В отговор на непрекъснатите нарушавания на нуклеарната договорка от страна на Съединени американски щати и излизането им от него, в сходство с напътствията на президента Хасан Роухани, аз ще подхваща дипломатически старания, с цел да изясня дали останалите участници в СВПД (Съвместния изчерпателен проект за действие) ще обезпечат напълно ползите на Иран. След това ще определим нашия отговор “, написа Зариф, представен от Фокус.
Във вторник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон излиза от нуклеарното съглашение с Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР